Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Možnosti identifikace falšování syrového mléka

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F19%3AN0000045" target="_blank" >RIV/26722861:_____/19:N0000045 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41210/19:80918

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2019/veda_177_1_s.1-7.pdf" target="_blank" >http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2019/veda_177_1_s.1-7.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Možnosti identifikace falšování syrového mléka

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Příspěvek uvádí potřebu vývoje metod pro odhalování falšování syrového mléka. Podrobněji je zmíněna pravděpodobnostní, statistická metoda identifi kace falšování ovčího mléka vodou podle dynamiky vybraných složek mléka a bodu mrznutí mléka během sezóny. Jsou uvedeny metodické postupy a výsledky řešení současného projektu vývoje metod pro odhalování falšovaného mléka malých přežvýkavců přídavkem kravského mléka. V závěru je zdůvodněna akutní potřeba urychleného výzkumu a vývoje analytických metod pro odhalování falšování mléka, především kravského, umělým snižováním počtu somatických buněk, jako postupu prevence zhoršování kvality potravinového řetězce a podpory ochrany zdraví konzumentů.

  • Název v anglickém jazyce

    Possibilities of identifi cation of adulteration of raw milk

  • Popis výsledku anglicky

    The paper mentions the need to develop methods for detecting raw milk adulteration. The probabilistic, statistical method of identifi cation of adulteration of sheep milk by water according to the dynamics of selected milk components and the freezing point of milk during the season is mentioned in more details. Methodological procedures and results of the current project of development of methods for detection of adulterated milk of small ruminants by adding cow’s milk are presented. In conclusion, there is expressed an urgent need for accelerated research and development of analytical methods for detecting milk adulteration, especially cow milk, by artifi cially reducing the somatic cell count as a way of preventing deterioration in the quality of the food chain and promoting consumer health protection.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK1920222" target="_blank" >QK1920222: Nové spolehlivé metody detekce falšování kozího a ovčího mléka a mléčných výrobků</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Mlékařské listy – zpravodaj

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    30

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    1 – 7

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus