Založení kvasové sbírky mikroorganismů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F21%3AN0000074" target="_blank" >RIV/26722861:_____/21:N0000074 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://ccdm.cz/?dtb=ccdm-bakterie&p1=3000&p2=&p3=&p4=&p5=" target="_blank" >https://ccdm.cz/?dtb=ccdm-bakterie&p1=3000&p2=&p3=&p4=&p5=</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Založení kvasové sbírky mikroorganismů
Popis výsledku v původním jazyce
Založení kvasové sbírky mikroorganismů. V rámci sbírky CCDM byla vytvořena specifická kolekce kmenů zahrnující tuzemský genofond bakterií a kvasinek izolovaných z kvásků. Kolekce obsahuje 50 kmenů bakterií a 6 kmenů kvasinek vedených pod sbírkovými čísly CCDM 3300-3349 a dále pak CCDM 3300-3305.
Název v anglickém jazyce
Establishment of a sourdough collection of microorganisms
Popis výsledku anglicky
Establishment of a sourdough collection of microorganisms. A specific collection of sourdough strains was created within the CCDM collection. The collection including the domestic gene pool of bacteria and yeasts isolated from sourdough. The sourdough collection contains 50 strains of bacteria and 6 strains of yeasts under the collection numbers CCDM 3300-3349 and CCDM 3300-3305.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1910024" target="_blank" >QK1910024: Využití enzymatického a probiotického potenciálu mikroorganismů k vývoji nových a zvýšení kvality a trvanlivosti stávajících mléčných a pekárenských výrobků.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů