Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Seminář pro laickou spotřebitelskou i odbornou veřejnost IV Praha

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F22%3AN0000030" target="_blank" >RIV/26722861:_____/22:N0000030 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60461373:22330/22:43925537 RIV/60461373:22350/22:43925537

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Seminář pro laickou spotřebitelskou i odbornou veřejnost IV Praha

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Seminář projektu se konal tradičně v Národním zemědělském muzeu. Přednáška pana docenta Aleše Rajchla, odpovědného řešitele projektu, byla věnována obecnému tématu reformulací v potravinářství a novinkách v řešení projektu. Na tuto přednášku navazovala přednáška PhDr. Ivy Malkové „Komplexní přístup k optimálnímu stravování“, která vnesla do semináře jiný úhel pohledu na reformulace a zařazení reformulovaných potravin do stravování. Na tuto přednášku navázal pan docent Kameník s reformulací masných výrobků a možností snížení obsahu soli, doc. Ing. Marcela Sluková, PhD. s možnostmi reformulací u jemného pečiva a přednáška Ireny Němečkové byla věnována možnostem snižování obsahu soli v bílých sýrech. Následující příspěvky byly věnovány reformulacím v rámci Českých cechovních norem a soutěží PK ČR o nejlepší inovativní potravinářský výrobek včetně reformulací (Ing. Pivoňka, PhD. Ing. Dana Gabrovská, Phd.) Počet přihlášených účastníků semináře byl 64 a byl hodnocen pozitivně. Většina účastníků měla povědomost o reformulacích díky účasti na seminářích v letech 2019-2021.

  • Název v anglickém jazyce

    A seminar for the general consumer and professionals IV Prague

  • Popis výsledku anglicky

    The project seminar was traditionally held at the National Museum of Agriculture. The lecture of Mr. Ales Rajchl, the responsible project investigator, was devoted to the general topic of reformulations in the food industry and new developments in the project. This lecture was followed by a lecture by PhDr. Ivy Malková "A comprehensive approach to optimal nutrition", which brought a different ange to the semminar on reformulations and the inclusion of reformulated foods in the diet. This lecture was followed by Assoc. Prof. Kameník with reformulation of meat products and the possibility of reducing salt content, Assoc. Ing. Marcela Sluková, PhD. with the possibilities of reformulations in fine bakery products and the lecture Dr. Irena Němečková was devoted to the possibilities of salt reduction in cheeses. The following papers were devoted to reformulations within the Czech Guild Standards and the PK ČR competition for the best innovative food product including reformulations (Ing. Pivoňka, PhD. Ing. Dana Gabrovská, Phd.) The number of registered participants of the seminar was 64 and was evaluated positively. Most of the participants were familiar with the reformulations due to their participation in seminars in 2019-2021.

Klasifikace

  • Druh

    M - Uspořádání konference

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40500 - Other agricultural sciences

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK1910100" target="_blank" >QK1910100: Vliv reformulace na trvanlivost a fyzikálně-chemické vlastnosti potravinářských výrobků</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Místo konání akce

    Zemědělské muzeum Praha

  • Stát konání akce

    CZ - Česká republika

  • Datum zahájení akce

  • Datum ukončení akce

  • Celkový počet účastníků

    64

  • Počet zahraničních účastníků

  • Typ akce podle státní přísl. účastníků

    CST - Celostátní akce