Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Příprava kvasových kultur pro různé aplikace

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F23%3AN0000057" target="_blank" >RIV/26722861:_____/23:N0000057 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Příprava kvasových kultur pro různé aplikace

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Ověřená technologie popisuje postup výběru kmenů bakterií mléčného kvašení a kvasinek pro přípravu kvásků pro různé aplikace v pekárenském průmyslu. Dále popisuje postup dlouhodobého uložení kmenů, postup jejich obnovy a přípravu různých druhů kvásků.

  • Název v anglickém jazyce

    Preparation of sourdoughs for various applications

  • Popis výsledku anglicky

    The proven technology describes the process of selecting strains of lactic acid bacteria and yeasts for the preparation of sourdough starters for various applications in the bakery industry. It also describes the procedure for long-term storage of the strains, the procedure for their renewal and the preparation of various types of sourdough.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK1910024" target="_blank" >QK1910024: Využití enzymatického a probiotického potenciálu mikroorganismů k vývoji nových a zvýšení kvality a trvanlivosti stávajících mléčných a pekárenských výrobků.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    QK1910024-V22

  • Číselná identifikace

    bez čísla smlouvy

  • Technické parametry

    Existence ověřené technologie je doložená statutárně podepsanou smlouvou mezi Výzkumným ústavem mlékárenským s.r.o. Praha (IČO: 26722861) a Zeelandia spol. s r.o. (IČO: 00510866) ze dne 14.11.2023. Zastoupená ing.Veronikou Wimmerovou, jednatelkou společnosti.

  • Ekonomické parametry

    Za roky 2023-2028 předpoklad výroba 785 tun, obrat 23,55 mil. Kč.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    26722861

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem