Příprava kvasových kultur pro různé aplikace
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F23%3AN0000057" target="_blank" >RIV/26722861:_____/23:N0000057 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Příprava kvasových kultur pro různé aplikace
Popis výsledku v původním jazyce
Ověřená technologie popisuje postup výběru kmenů bakterií mléčného kvašení a kvasinek pro přípravu kvásků pro různé aplikace v pekárenském průmyslu. Dále popisuje postup dlouhodobého uložení kmenů, postup jejich obnovy a přípravu různých druhů kvásků.
Název v anglickém jazyce
Preparation of sourdoughs for various applications
Popis výsledku anglicky
The proven technology describes the process of selecting strains of lactic acid bacteria and yeasts for the preparation of sourdough starters for various applications in the bakery industry. It also describes the procedure for long-term storage of the strains, the procedure for their renewal and the preparation of various types of sourdough.
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1910024" target="_blank" >QK1910024: Využití enzymatického a probiotického potenciálu mikroorganismů k vývoji nových a zvýšení kvality a trvanlivosti stávajících mléčných a pekárenských výrobků.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2023
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
QK1910024-V22
Číselná identifikace
bez čísla smlouvy
Technické parametry
Existence ověřené technologie je doložená statutárně podepsanou smlouvou mezi Výzkumným ústavem mlékárenským s.r.o. Praha (IČO: 26722861) a Zeelandia spol. s r.o. (IČO: 00510866) ze dne 14.11.2023. Zastoupená ing.Veronikou Wimmerovou, jednatelkou společnosti.
Ekonomické parametry
Za roky 2023-2028 předpoklad výroba 785 tun, obrat 23,55 mil. Kč.
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
26722861
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—