Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Doporučení mikrobiologických analýz syrového ovčího mléka při přerušení teplotního řetězce

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F24%3AN0000038" target="_blank" >RIV/26722861:_____/24:N0000038 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2024/v%C4%9Bda_207_01_07.pdf" target="_blank" >http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2024/v%C4%9Bda_207_01_07.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Doporučení mikrobiologických analýz syrového ovčího mléka při přerušení teplotního řetězce

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byl modelován vliv úložné teploty 8, 11, 14, 17, 20 a 25 ºC a času na mikrobiologické ukazatele v syrovém ovčím mléku bez konzervačního přípravku. Vzorky mléka byly uchovány při dané teplotě a analyzovány po 0,5, 1, 1,5, 2, 2,5, 3 a 4 hodinách. Po každé analýze byly vzorky uloženy do lednice při teplotě 8 ºC a znovu analyzovány po 3 a 24 hodinách. Z výsledků a mezí reprodukovatelnosti bylo vypracováno doporučení, kdy je možné ještě vzorky analyzovat v případě porušení transportní teploty.

  • Název v anglickém jazyce

    Recommendations for microbiological analysis of raw sheep milk in case of interruption of the temperature chain

  • Popis výsledku anglicky

    The effect of storage temperature 8, 11, 14, 17, 20 and 25 ºC and time on microbiological indicators in raw sheep’s milk without preservative was monitored. Milk samples were kept at the given temperature and analyzed after 0.5, 1, 1.5, 2, 2.5, 3 and 4 hours. After each analysis, the samples were stored in a refrigerator at 8 ºC and reanalyzed after 3 and 24 hours. Based on the results and limits of reproducibility, a recommendation was made when it is still possible to analyze the samples in case of a violation of the transport temperature.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK21020245" target="_blank" >QK21020245: Vliv míry porušení chladírenského řetězce při odběru a transportu úředně odebraných vzorků na jejich mikrobiální profil</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Mlékařské listy – zpravodaj

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    35

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    1–7

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus