Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vlivy plemen na vztahy bodu mrznutí a složek a vlastností mléka krav.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F06%3A%230000003" target="_blank" >RIV/26788462:_____/06:#0000003 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vlivy plemen na vztahy bodu mrznutí a složek a vlastností mléka krav.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Původní práce zaměřená na bod mrznutí mléka (MFP). MFP je velmi významnou fyzikální vlastností mléka. MFP může být ovlivněn složením mléka, zejména složkami které jsou spojeny s osmotickým tlakem a dále ostatními živočišnými fyziologickými činiteli jakovýživa a krmení a také zdravotní stav. Podle hodnoty MFP je za určitých okolností možné označit případný přídavek cizí pitné vody do mléka během dojení a uložení mléka. Je důležité disponovat správným odhadem hodnoty legislativního diskriminačního limituMFP. To nebylo splněno v České republice. Práce je zaměřena na informaci pro možnost jak zlepšit zmíněný odhad. Četné vlivy jako mléčná užitkovost (DMY) krávy, některé složky mléka (jako je sušina tukuprostá (SNF), obsahy čistých (TP) a syrovátkových bílkovin (WP), koncentrace močoviny (U), obsah laktózy (L)), počet somatických buněk (log SCC), elektrická vodivost (EC) a kysací schopnost mléka (FAM) prostřednictvím ušlechtilých mlékařských kultur byly vyšetřeny kvůli možným vlivům nebo

  • Název v anglickém jazyce

    The breed effects on relationships between freezing point and milk components and properties in dairy cows.

  • Popis výsledku anglicky

    The original work focused on milk freezing point (MFP). MFP can be influenced by the milk composition, in particular by the components, which are linked with the osmotic pressure and by the other animal physiological factors such as the nutrition and feeding and the health state as well. It is possible to indicate a pertinent foreign drinking water addition into milk during milking and milk storage according to MFP value in explicit circumstances. It is essential to have a right estimated legislative discrimination limit value of MFP. It has not been fulfilled in the CR. The paper is focused on information for the possibility how to improve mentioned estimation. The various effects such as the milk yield (DMY) of dairy cow, some milk components, the somatic cell count (log SCC), electrical conductivity (EC) and the milk fermentation ability (FAM) due to the noble dairy microbial culture (the titratable acidity were investigated because of the possible influences or relationships on the

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Den mléka 2006

  • ISBN

    80-213-1498-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    100-104

  • Název nakladatele

    ČZS AF ČZU a ISV Praha

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    22. 5. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku