Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv metodicky změněného obsahu tuku na vybrané mléčné ukazatele.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F06%3A%230000006" target="_blank" >RIV/26788462:_____/06:#0000006 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv metodicky změněného obsahu tuku na vybrané mléčné ukazatele.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Původní práce o modifikacích obsahu tuku v mléce a jejich vlivu na bod mrznutí mléka (MFP). MFP slouží jako ukazatel přídavku vody do mléka během jeho dojení nebo uložení. MFP může být ovlivněn složením mléka, dojivostí, výživou a také zdravotním stavem.Ovšem, je důležité disponovat správným odhadem hodnoty legislativního diskriminačního limitu MFP. Legislativní limit pro MFP v ČR je -0,520 °C. Shora zmíněný limit je neodpovídající. Tato práce je zaměřena na určité vztahy mezi MFP a vybranými mléčnýmiukazateli, jako denní dojivost, hrubé bílkoviny, čisté bílkoviny, močovina, aceton a počet somatických buněk aby bylo možné ukázat vlivy na MFP a také důvody pro opravu limitu. V pokuse s metodicky změněným obsahem tuku v mléce se jeho hodnoty ve vzorcích pohybovaly v rozmezí 1,68 % až do 6,48 %. Ani takto velké změny v obsahu tuku neměly významný vliv na BMM. Případné ošetření mléka ve smyslu snížení obsahu tuku či chybný odběr vzorku nemá významný vliv na hodnoty BMM.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of metodically modified fat content on chosen milk indicators.

  • Popis výsledku anglicky

    Original paper about milk fat content modifications and their influence on milk freezing point. MFP serve as an indicator of water addition into milk during milking and storage. MFP can be influenced by the milk composition, milk yield, nutrition and bythe health state as well. It is essential to have a right estimated legislative discrimination limit value of MFP. The legislative limit for MFP in CR is -0.520 °C, which is inadequate. This paper is focused on certain relationships between MFP and selected milk paremeters, such as daily milk yield, crude protein, true protein, urea, acetone and somatic cell count in order to demonstrate the influences on MFP and also the reasons for limit correction. In the experiment with methodically changed milk fatcontent its values were varied in the range from 1.68 % to 6.48 %. Neither such big changes in fat content had not significant effect on MFP. Milk treatment in terms of fat decrease or mistake at sampling have not significant impact on M

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Agroregion 2006

  • ISBN

    80-7040-869-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    117-121

  • Název nakladatele

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Místo konání akce

    České Budějovice

  • Datum konání akce

    24. 8. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku