Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hodnocení efektu extenzivního výkrmu skotu na ztrátu vody hovězího masa během zrání

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F09%3A%230000244" target="_blank" >RIV/26788462:_____/09:#0000244 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/49608851:_____/09:#0000318

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Hodnocení efektu extenzivního výkrmu skotu na ztrátu vody hovězího masa během zrání

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Příspěvek na konferenci Den Masa, Praha 24.11. 2009:33-36. ISBN 978-80-213-2005-5. V příspěvku je představeno hodnocení experimentu, kde se studoval vliv pohlaví, způsobu výkrmu a dalších vlivů na ztrátu vody varem v závislosti na době zrání ve vakuu u hovězího masa. Závislost vykazovala nelineární charakter a experimentální uspořádání vyžadovalo použití modelů se smíšenými efekty.

  • Název v anglickém jazyce

    Evalutation of effect of extensive fattening system in cattle on cooking loss in aging beef

  • Popis výsledku anglicky

    Proc. Meat 2009, Prague:33-36. ISBN 978-80-213-2005-5 We used the asymptotic regression mixed-effects model to describe cooking loss during long-term aging period 2, 16, 30, 44 d post-mortem in beef. We found out significant effect of age, carcass weightand sex (heifers, steers) on the asymptote. The effect of fattening system was above the convention level (p=0.0507). Only sex has the significant effect on the R0 (cooking loss in the slaughter time).

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B08037" target="_blank" >2B08037: Biotechnologické metody pro inovace hodnocení zpracovatelské a spotřebitelské kvality hovězího masa jako potravinového zdroje živočišných proteinů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů