Hodnocení efektu extenzivního výkrmu skotu na ztrátu vody hovězího masa během zrání
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F09%3A%230000244" target="_blank" >RIV/26788462:_____/09:#0000244 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/49608851:_____/09:#0000318
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Hodnocení efektu extenzivního výkrmu skotu na ztrátu vody hovězího masa během zrání
Popis výsledku v původním jazyce
Příspěvek na konferenci Den Masa, Praha 24.11. 2009:33-36. ISBN 978-80-213-2005-5. V příspěvku je představeno hodnocení experimentu, kde se studoval vliv pohlaví, způsobu výkrmu a dalších vlivů na ztrátu vody varem v závislosti na době zrání ve vakuu u hovězího masa. Závislost vykazovala nelineární charakter a experimentální uspořádání vyžadovalo použití modelů se smíšenými efekty.
Název v anglickém jazyce
Evalutation of effect of extensive fattening system in cattle on cooking loss in aging beef
Popis výsledku anglicky
Proc. Meat 2009, Prague:33-36. ISBN 978-80-213-2005-5 We used the asymptotic regression mixed-effects model to describe cooking loss during long-term aging period 2, 16, 30, 44 d post-mortem in beef. We found out significant effect of age, carcass weightand sex (heifers, steers) on the asymptote. The effect of fattening system was above the convention level (p=0.0507). Only sex has the significant effect on the R0 (cooking loss in the slaughter time).
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/2B08037" target="_blank" >2B08037: Biotechnologické metody pro inovace hodnocení zpracovatelské a spotřebitelské kvality hovězího masa jako potravinového zdroje živočišných proteinů</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů