Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hodnocení efektu extenzivního výkrmu na ztrátu vody hovězího masa během zrání

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00147079" target="_blank" >RIV/62156489:43210/09:00147079 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Hodnocení efektu extenzivního výkrmu na ztrátu vody hovězího masa během zrání

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem našeho příspěvku je představit hodnocení experimentu, kde se studoval vliv pohlaví, způsobu výkrmu a dalších vlivů na ztrátu vody varem v závislosti na době zrání ve vakuu u hovězího masa. Závislost vykazovala nelineární charakter a experimentálníuspořádání vyžadovalo použití modelů se smíšenými efekty.

  • Název v anglickém jazyce

    Non-linear mixed effects model for statistical analyse of differences in cooking loss in aging.

  • Popis výsledku anglicky

    We used the asymptotic regression mixed-effects model to describe cooking loss during long-term aging period 2, 16, 30, 44 d post-mortem in beef. We found out significant effect of age, carcass weight and sex (heifers, steers) on the asymptote. The effect of fattening system was above the convention level (p=0.0507). Only sex has the significant effect on the RO (cooking loss in the slaughter time).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Den masa 2009

  • ISBN

    978-80-213-2005-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Katedra speciální zootechniky

  • Místo vydání

    ČZU v Praze

  • Místo konání akce

    ČZU v Praze

  • Datum konání akce

    1. 1. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku