Hodnocení efektu extenzivního výkrmu na ztrátu vody hovězího masa během zrání
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F09%3A00147079" target="_blank" >RIV/62156489:43210/09:00147079 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Hodnocení efektu extenzivního výkrmu na ztrátu vody hovězího masa během zrání
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem našeho příspěvku je představit hodnocení experimentu, kde se studoval vliv pohlaví, způsobu výkrmu a dalších vlivů na ztrátu vody varem v závislosti na době zrání ve vakuu u hovězího masa. Závislost vykazovala nelineární charakter a experimentálníuspořádání vyžadovalo použití modelů se smíšenými efekty.
Název v anglickém jazyce
Non-linear mixed effects model for statistical analyse of differences in cooking loss in aging.
Popis výsledku anglicky
We used the asymptotic regression mixed-effects model to describe cooking loss during long-term aging period 2, 16, 30, 44 d post-mortem in beef. We found out significant effect of age, carcass weight and sex (heifers, steers) on the asymptote. The effect of fattening system was above the convention level (p=0.0507). Only sex has the significant effect on the RO (cooking loss in the slaughter time).
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Den masa 2009
ISBN
978-80-213-2005-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Název nakladatele
Katedra speciální zootechniky
Místo vydání
ČZU v Praze
Místo konání akce
ČZU v Praze
Datum konání akce
1. 1. 2009
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—