Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Occurrence of mastitis infections in goat milk and their relation to other milk parameters

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F09%3A%230000272" target="_blank" >RIV/26788462:_____/09:#0000272 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Occurrence of mastitis infections in goat milk and their relation to other milk parameters

  • Popis výsledku v původním jazyce

    We have investigated mastitis pathogens occurrence in goat milk (n=60) and their influence on other indicators: somatic cell count, lactose, titration acidity, milk freezing point (MFP), casein content (CAS ), electrical conductivity, Na concentration and fat. In total 40 species were identified: E. faecalis was the most frequent species (n=14), then S. aureus (n=10), L. garvieae (n=9), S. lentus (n=1), S. uberis (n=1) and Streptococcus spp. (n=5). According to statistical ANOVA results we have found out that the occurrence of mastitis pathogens was statistically significant only in milk freezing point (p<0.01). The similar results in MFP were obtained by non-parametric tests (Kolmogorov-Smirnov - p<0.025 and Mann-Whitney U tests - p<0.01). In additionthere was found out also statistically significant difference (p<0.05) in CAS.

  • Název v anglickém jazyce

    Occurrence of mastitis infections in goat milk and their relation to other milk parameters

  • Popis výsledku anglicky

    We have investigated mastitis pathogens occurrence in goat milk (n=60) and their influence on other indicators: somatic cell count, lactose, titration acidity, milk freezing point (MFP), casein content (CAS ), electrical conductivity, Na concentration and fat. In total 40 species were identified: E. faecalis was the most frequent species (n=14), then S. aureus (n=10), L. garvieae (n=9), S. lentus (n=1), S. uberis (n=1) and Streptococcus spp. (n=5). According to statistical ANOVA results we have found out that the occurrence of mastitis pathogens was statistically significant only in milk freezing point (p<0.01). The similar results in MFP were obtained by non-parametric tests (Kolmogorov-Smirnov - p<0.025 and Mann-Whitney U tests - p<0.01). In additionthere was found out also statistically significant difference (p<0.05) in CAS.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LA331" target="_blank" >LA331: Mezinárodní společnost pro chov koz</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výzkum v chovu skotu

  • ISSN

    0139-7265

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    51

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus