Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vyhodnocení obsahu tuku v hovězím mase na principu měření infračerveného spektra

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F10%3A%230000368" target="_blank" >RIV/26788462:_____/10:#0000368 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vyhodnocení obsahu tuku v hovězím mase na principu měření infračerveného spektra

  • Popis výsledku v původním jazyce

    U 63 vzorků hovězího svalu (MLLT) byl hodnocen obsah tuku pomocí metody založené na principu měření IR. Měření vzorku probíhalo z dorzální a ventrální strany a na ploše po transverzálním řezu svalu. Hodnoty metody IR z příčného řezu byly porovnány s chemickou laboratorní metodou r = 0,708, p < 0,01 a analýzou obrazu r = 0,757, p < 0,01. Korelace mezi stanovením obsahu tuku metodou IR a množstvím oddělitelného tuku v JUT byly nízké a většinou neprůkazné r = 0,053 až 0,497

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of the fat content in beef by infrared spectroscopy

  • Popis výsledku anglicky

    Fat content in 63 samples of beef (MLLT) was assessed using the method of measurement based on IR. Each sample was measured from dorsal, ventral and transversal direction ? area of the transversal cut. The values obtained with the IR method from the transversal direction were compared with the chemical laboratory method r = 0.708, p < 0.01 and image analysis r = 0.757, p < 0.01. Correlations between the determination of fat by the IR method and the amount of separable fat in the carcass were low and mostly non-significant r = 0.053 to 0.497.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výzkum v chovu skotu

  • ISSN

    0139-7265

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    52

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus