The survival of Mycoplasma bovis at different temperatures
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F10%3A%230000379" target="_blank" >RIV/26788462:_____/10:#0000379 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The survival of Mycoplasma bovis at different temperatures
Popis výsledku v původním jazyce
The survival of Mycoplasma bovis in milk samples was investigated at three storage temperatures (5 °C, ?30 °C and ?80 °C) during 5 weeks. For the storage temperatures ? 30 °C and ? 80 °C, the respective samples were prepared weekly and those for cultureby repeated defrosting. At 5 °C the total number of M. bovis CFU/ml decreased from the initial of 1.13 x 107 CFU/ml to the final of 3.92 x 106 CFU/ml. The development in the frozen samples prepared for each week was as follow: (1) at ?30 °C ? from the initial of 1.13 x 107 CFU/ml to 5.69 x 106 CFU/ml; (2) at ?80 °C ? from the initial of 1.13 x 107 CFU/ml to 9.75 x 106 CFU/ml. The decrease in M. bovis colony count was more evident in the samples that were repeatedly defrosted: (1) at ?30 °C ? the initialof 1.13 x 107 CFU/ml to the final of 2.18 x 106 CFU/ml; (2) at ?80 °C ? the initial and final values were 1.13 x 107 CFU/ml and 7.89 x 106 CFU/ml, respectively.
Název v anglickém jazyce
The survival of Mycoplasma bovis at different temperatures
Popis výsledku anglicky
The survival of Mycoplasma bovis in milk samples was investigated at three storage temperatures (5 °C, ?30 °C and ?80 °C) during 5 weeks. For the storage temperatures ? 30 °C and ? 80 °C, the respective samples were prepared weekly and those for cultureby repeated defrosting. At 5 °C the total number of M. bovis CFU/ml decreased from the initial of 1.13 x 107 CFU/ml to the final of 3.92 x 106 CFU/ml. The development in the frozen samples prepared for each week was as follow: (1) at ?30 °C ? from the initial of 1.13 x 107 CFU/ml to 5.69 x 106 CFU/ml; (2) at ?80 °C ? from the initial of 1.13 x 107 CFU/ml to 9.75 x 106 CFU/ml. The decrease in M. bovis colony count was more evident in the samples that were repeatedly defrosted: (1) at ?30 °C ? the initialof 1.13 x 107 CFU/ml to the final of 2.18 x 106 CFU/ml; (2) at ?80 °C ? the initial and final values were 1.13 x 107 CFU/ml and 7.89 x 106 CFU/ml, respectively.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Food Science
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Svazek periodika
28
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—