Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The survival of Mycoplasma bovis at different temperatures

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F10%3A%230000379" target="_blank" >RIV/26788462:_____/10:#0000379 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The survival of Mycoplasma bovis at different temperatures

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The survival of Mycoplasma bovis in milk samples was investigated at three storage temperatures (5 °C, ?30 °C and ?80 °C) during 5 weeks. For the storage temperatures ? 30 °C and ? 80 °C, the respective samples were prepared weekly and those for cultureby repeated defrosting. At 5 °C the total number of M. bovis CFU/ml decreased from the initial of 1.13 x 107 CFU/ml to the final of 3.92 x 106 CFU/ml. The development in the frozen samples prepared for each week was as follow: (1) at ?30 °C ? from the initial of 1.13 x 107 CFU/ml to 5.69 x 106 CFU/ml; (2) at ?80 °C ? from the initial of 1.13 x 107 CFU/ml to 9.75 x 106 CFU/ml. The decrease in M. bovis colony count was more evident in the samples that were repeatedly defrosted: (1) at ?30 °C ? the initialof 1.13 x 107 CFU/ml to the final of 2.18 x 106 CFU/ml; (2) at ?80 °C ? the initial and final values were 1.13 x 107 CFU/ml and 7.89 x 106 CFU/ml, respectively.

  • Název v anglickém jazyce

    The survival of Mycoplasma bovis at different temperatures

  • Popis výsledku anglicky

    The survival of Mycoplasma bovis in milk samples was investigated at three storage temperatures (5 °C, ?30 °C and ?80 °C) during 5 weeks. For the storage temperatures ? 30 °C and ? 80 °C, the respective samples were prepared weekly and those for cultureby repeated defrosting. At 5 °C the total number of M. bovis CFU/ml decreased from the initial of 1.13 x 107 CFU/ml to the final of 3.92 x 106 CFU/ml. The development in the frozen samples prepared for each week was as follow: (1) at ?30 °C ? from the initial of 1.13 x 107 CFU/ml to 5.69 x 106 CFU/ml; (2) at ?80 °C ? from the initial of 1.13 x 107 CFU/ml to 9.75 x 106 CFU/ml. The decrease in M. bovis colony count was more evident in the samples that were repeatedly defrosted: (1) at ?30 °C ? the initialof 1.13 x 107 CFU/ml to the final of 2.18 x 106 CFU/ml; (2) at ?80 °C ? the initial and final values were 1.13 x 107 CFU/ml and 7.89 x 106 CFU/ml, respectively.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Science

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    28

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus