Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Zhodnocení křehkosti grilovaného hovězího masa v průběhu suchého zrání u býků tří plemen

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F15%3A%230000778" target="_blank" >RIV/26788462:_____/15:#0000778 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Zhodnocení křehkosti grilovaného hovězího masa v průběhu suchého zrání u býků tří plemen

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Průměrná hodnota střižné síly za sledované období zrání, 2 až 30 dní po porážce, byla 9,26 kg pro všechna plemena (n=12), 10,19 kg pro charolais, 9,73 kg pro plemeno hereford a 8,5 kg pro limousine. Průměrná hodnota střižné síly na počátku období zrání (2. až 4. den) byla 16,55 kg. 12. až 14. den po porážce byla průměrná hodnota 9,33 kg a 19. až 20. den 7,18 kg. Od 22. do 30. dne se průměrná hodnota střižné síly pohybovala pod 6 kg, v rozmezí 5,93 až 5,33 kg. Nejnižší minimální hodnota 3,36 kg byla zjištěna v 8. intervalu u plemene limousine, 3,8 kg u hereforda a 4,41 kg u charolais. Meziplemenné rozdíly nebyly signifikantní.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of tenderness of grilled dry-aged beef in bulls of three breeds during aging

  • Popis výsledku anglicky

    The average shear force value for grilled MLLT for the whole aging period 2nd-30th day after slaughter and all bulls (n=12) was 9.26 kg. The average shear force values for Charolais (n=4), Hereford (n=4) and Limousine (n=4) were 10.19, 9.73 and 8.5 kg, resp. The average shear force value for all breeds was 16,55 kg in the interval of 2nd-4th day of aging , 9,33 kg in 12th-14th day, 7,18 kg in 19th-20th day and under 6 kg (5.93-5.33 kg) in the interval of 22nd-30th day of aging. The lowest minimum 3.36 kg was recorded in Limousine, 3.8 kg in Hereford and 4.41 kg in Charolais, all in the 8th aging interval (26.-28. d of aging).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GI - Šlechtění a plemenářství hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TA01010153" target="_blank" >TA01010153: Technologie pro rutinní měření kvalitativních parametrů výsekového masa a pro kontrolovaný proces jeho zrání za účelem zvýšení přidané hodnoty výrobků a definice nových produktů v masném průmyslu.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výzkum v chovu skotu

  • ISSN

    0139-7265

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    57

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    2-11

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus