Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Důležité činitele ovlivňující kvalitu steaků připravovaných z hovězího masa-vliv plemene.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F18%3AN0000003" target="_blank" >RIV/26788462:_____/18:N0000003 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Důležité činitele ovlivňující kvalitu steaků připravovaných z hovězího masa-vliv plemene.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Účelem uspořádání workshopu v masné laboratoři bylo poskytnout účastníkům informace o našem výzkumu v oblasti užitkového křížení, výživy, dále o zrání hovězího masa a zejména o vlivu plemene na křehkost masa, coby jedné z nejdůležitějších vlastností hovězího steaku. Kalibrovaný texturometr s nožem ve tvaru obráceného písmene V byl použit k demonstrování velikosti střižné síly při přetínání grilovaného masa. Účastníci ochutnávali grilované hovězí z různých kategorií zvířat a srovnávali svoje senzorické vjemy s naměřenými hodnotami. Střižná síla a výsledky výzkumu zootechnických vlivů byly představeny s pomocí obrázků, grafů a komentářů.

  • Název v anglickém jazyce

    Important effects on quality of steaks from beef-the effect of the breed.

  • Popis výsledku anglicky

    The purpose of this workshop was to inform participants about our research on effects of crossbreeding, diet, further, effects of beef aging and especially breed on tenderness as one of the most important quality trait of beef steaks. A calibrated texturometer with an upside-down V-blade was used to present a shear force in grilled meat. The participants tasted grilled beef from different categories of animals and they compared their sensory evaluation with data obtained by texturometer. The shear force and results of our research on the effects of zootechnical factors were presented with pictures, graphs and comments.

Klasifikace

  • Druh

    W - Uspořádání workshopu

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40500 - Other agricultural sciences

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Místo konání akce

    Rapotín

  • Stát konání akce

    CZ - Česká republika

  • Datum zahájení akce

  • Datum ukončení akce

  • Celkový počet účastníků

    24

  • Počet zahraničních účastníků

  • Typ akce podle státní přísl. účastníků

    CST - Celostátní akce