Důležité činitele ovlivňující kvalitu steaků připravovaných z hovězího masa-vliv plemene.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F18%3AN0000003" target="_blank" >RIV/26788462:_____/18:N0000003 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Důležité činitele ovlivňující kvalitu steaků připravovaných z hovězího masa-vliv plemene.
Popis výsledku v původním jazyce
Účelem uspořádání workshopu v masné laboratoři bylo poskytnout účastníkům informace o našem výzkumu v oblasti užitkového křížení, výživy, dále o zrání hovězího masa a zejména o vlivu plemene na křehkost masa, coby jedné z nejdůležitějších vlastností hovězího steaku. Kalibrovaný texturometr s nožem ve tvaru obráceného písmene V byl použit k demonstrování velikosti střižné síly při přetínání grilovaného masa. Účastníci ochutnávali grilované hovězí z různých kategorií zvířat a srovnávali svoje senzorické vjemy s naměřenými hodnotami. Střižná síla a výsledky výzkumu zootechnických vlivů byly představeny s pomocí obrázků, grafů a komentářů.
Název v anglickém jazyce
Important effects on quality of steaks from beef-the effect of the breed.
Popis výsledku anglicky
The purpose of this workshop was to inform participants about our research on effects of crossbreeding, diet, further, effects of beef aging and especially breed on tenderness as one of the most important quality trait of beef steaks. A calibrated texturometer with an upside-down V-blade was used to present a shear force in grilled meat. The participants tasted grilled beef from different categories of animals and they compared their sensory evaluation with data obtained by texturometer. The shear force and results of our research on the effects of zootechnical factors were presented with pictures, graphs and comments.
Klasifikace
Druh
W - Uspořádání workshopu
CEP obor
—
OECD FORD obor
40500 - Other agricultural sciences
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Místo konání akce
Rapotín
Stát konání akce
CZ - Česká republika
Datum zahájení akce
—
Datum ukončení akce
—
Celkový počet účastníků
24
Počet zahraničních účastníků
—
Typ akce podle státní přísl. účastníků
CST - Celostátní akce