Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Pořádání workshopů v Rapotíně ke zvyšování povědomí o hovězím mase nejvyšší kvality u české veřejnosti.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F18%3AN0000008" target="_blank" >RIV/26788462:_____/18:N0000008 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Pořádání workshopů v Rapotíně ke zvyšování povědomí o hovězím mase nejvyšší kvality u české veřejnosti.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    DUFEK, A.(2018): Pořádání workshopů v Rapotíně ke zvyšování povědomí o hovězím mase nejvyšší kvality u české veřejnosti.. Výzkum v chovu skotu, sv. 222, č. 4, s. 20-26. Článek pojednává o výsledcích a workshopech v masné laboratoři, jejichž účelem bylo poskytnout účastníkům informace o našem výzkumu v oblasti užitkového křížení, výživy, vlivu pohlaví, plemene, etologii a zrání hovězího masa na jeho křehkost, coby jedné z nejdůležitějších vlastností hovězího steaku. Účastníci ochutnávali grilované hovězí z různých kategorií zvířat a srovnávali svoje senzorické vjemy s naměřenými hodnotami. Střižná síla a výsledky výzkumu zootechnických vlivů byly představeny s pomocí obrázků, grafů a komentářů.

  • Název v anglickém jazyce

    Organizing workshops in Rapotin to raise awareness of the highest quality beef in the Czech public.

  • Popis výsledku anglicky

    DUFEK, A.(2018): Organizing workshops in Rapotin to raise awareness of the highest quality beef in the Czech public.. Výzkum v chovu skotu, sv. 222, č. 4, s. 20-26 The article reports on two workshops. The purpose of these two workshops was to inform participants about our research on effects of crossbreeding, diet, sex, breed, cattle ethology and effect of beef aging tenderness as one of the most important quality trait of beef steaks. The participants tasted grilled beef from different categories of animals and they compared their sensory evaluation with data obtained by texturometer. The shear force and results of our research on the effects of zootechnical factors were presented with pictures, graphs and comments.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů