Vybrané obrazové výsledky stavu mramorování masa kříženců plemene wagyu pod vlivem různých hladin věku a pohlaví
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F18%3AN0000004" target="_blank" >RIV/26788462:_____/18:N0000004 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.vuchs.cz/soubory/mramor2018.pdf" target="_blank" >http://www.vuchs.cz/soubory/mramor2018.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vybrané obrazové výsledky stavu mramorování masa kříženců plemene wagyu pod vlivem různých hladin věku a pohlaví
Popis výsledku v původním jazyce
Audiovizuální výstup obsahuje fotografie mramorování u hovězího masa – svalu m. longissimus thoracis. 50 fotek zahrnuje 4 kategorie skotu – býci, jalovice, voly a krávy. Jedná se o křížence plemeníků wagyu s kříženci plemen charolais, blonde d´Aquitaine a simentálského skotu v mateřské pozici. Fotografie byly pořízeny na úrovni 8-9 hřbetního obratle v letech 2014-2018. Na fotografiích je patrné žádné nebo slabší mramorování u býků z let 2014-2016 a vynikající mramorování u jalovic a volů, dostatečné pro konzumenty v České republice. U části zvířat je stupeň mramorování na světové úrovni, splňující kritéria pro nejnáročnější steakovou gastronomii. Fotografie jsou seřazeny podle let, dále podle pohlaví a jsou doplněny informacemi o plemenné příslušnosti a věku při porážce. Dostupné jsou také údaje o výživě zvířat. Fotografie k roku 2018, tzn. od strany 33 dále, jsou opatřeny hypertextovým odkazem do databáze serveru https://www.hovezimaso.cz/.
Název v anglickém jazyce
Selected visual results of beef marbling in Wagyu-sired animals under the effect of age and sex.
Popis výsledku anglicky
This audiovisual output contains series of photography of marbling in beef - m. longissimus thoracis. 50 pictures cover 4 categories of cattle – Wagyu sired bulls, heifers, steers and cows – crossbreds with Charolais, Blonde d´Aquitaine and Simmental. The pictures of marbling were taken between 8th and 9th thoracic vertebrae in years 2014-2018. Low fat and no marbling appeared in the most bulls from 2014-2016. However, marbling from heifers, steers and cows slaughtered in 2017 and 2018 seems to be at a desired level for Czech consumers. Moreover, marbling and tenderness in some animals meet criteria of world-class gastronomy. The pictures are ordered by the year and sex with info about the breed and slaughtered age. Data on diet are also available. The pictures from 2018 are complemented with link to https://www.hovezimaso.cz/.
Klasifikace
Druh
A - Audiovizuální tvorba
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
—
Místo vydání
—
Název nakladatele resp. objednatele
—
Verze
—
Identifikační číslo nosiče
—