Stanovení parametrů výživné hodnoty a retence dusíku u siláží vyrobených z vybraných typů luskovino-obilních směsek sklizených ve dvou sklizňových termínech
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F18%3AN0000051" target="_blank" >RIV/26788462:_____/18:N0000051 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/26784246:_____/18:N0000021
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Stanovení parametrů výživné hodnoty a retence dusíku u siláží vyrobených z vybraných typů luskovino-obilních směsek sklizených ve dvou sklizňových termínech
Popis výsledku v původním jazyce
Z vybraných variant luskovino-obilních směsek (LOS-J: hrách s ječmenem, LOS-P: hrách s pšenicí), které byly sklízeny ve dvou termínech, byly vyrobeny siláže. Vyrobené čtyři siláže byly testovány v bilančních pokusech na jalovicích. Na základě získaných dat z bilančních pokusů, které byly provedeny v klasickém uspořádání, byly objektivně stanoveny parametry nutriční hodnoty těchto krmiv. S ohledem na uspořádání pokusů bylo možné charakterizovat i trendy změn nutriční hodnoty při rozdílné zralosti (vývojové fázi) vybraných porostů LOS.
Název v anglickém jazyce
Determination of the parameters of nutritional value and nitrogen retention in silage of the selected type of legume-cereal intercrop harvested in two maturity stages
Popis výsledku anglicky
The silage was made from the selected legume-cereal intercrops (LCI-B: peas with barley, LCI-W: peas with wheat) harvested in two different phenophase stage. Four produced silages were tested within heifers balance experiments. The data obtained from the classical balance experiments served for objective establishment of parameters of nutritional value of four tested silages. It is possible to characterize the trends in changes of nutritional value of selected feed of different maturity (phenophase).
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
40101 - Agriculture
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1510312" target="_blank" >QJ1510312: Využití luskovino-obilních směsek ke zvýšení schopnosti udržitelné produkce objemných krmiv se zvýšeným obsahem energie a živin za účelem zlepšení kvality živočišných produktů v konvenčním i ekologickém zemědělství</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Výzkum v chovu skotu
ISSN
0139-7265
e-ISSN
—
Svazek periodika
LX
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
9-14
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—