Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stanovení parametrů výživné hodnoty a retence dusíku u siláží vyrobených z vybraných typů luskovino-obilních směsek sklizených ve dvou sklizňových termínech

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F18%3AN0000051" target="_blank" >RIV/26788462:_____/18:N0000051 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/26784246:_____/18:N0000021

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Stanovení parametrů výživné hodnoty a retence dusíku u siláží vyrobených z vybraných typů luskovino-obilních směsek sklizených ve dvou sklizňových termínech

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Z vybraných variant luskovino-obilních směsek (LOS-J: hrách s ječmenem, LOS-P: hrách s pšenicí), které byly sklízeny ve dvou termínech, byly vyrobeny siláže. Vyrobené čtyři siláže byly testovány v bilančních pokusech na jalovicích. Na základě získaných dat z bilančních pokusů, které byly provedeny v klasickém uspořádání, byly objektivně stanoveny parametry nutriční hodnoty těchto krmiv. S ohledem na uspořádání pokusů bylo možné charakterizovat i trendy změn nutriční hodnoty při rozdílné zralosti (vývojové fázi) vybraných porostů LOS.

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of the parameters of nutritional value and nitrogen retention in silage of the selected type of legume-cereal intercrop harvested in two maturity stages

  • Popis výsledku anglicky

    The silage was made from the selected legume-cereal intercrops (LCI-B: peas with barley, LCI-W: peas with wheat) harvested in two different phenophase stage. Four produced silages were tested within heifers balance experiments. The data obtained from the classical balance experiments served for objective establishment of parameters of nutritional value of four tested silages. It is possible to characterize the trends in changes of nutritional value of selected feed of different maturity (phenophase).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40101 - Agriculture

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510312" target="_blank" >QJ1510312: Využití luskovino-obilních směsek ke zvýšení schopnosti udržitelné produkce objemných krmiv se zvýšeným obsahem energie a živin za účelem zlepšení kvality živočišných produktů v konvenčním i ekologickém zemědělství</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výzkum v chovu skotu

  • ISSN

    0139-7265

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    LX

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    9-14

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus