Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Alternative and Unconventional Feeds in Dairy Diets and Their Effect on Fatty Acid Profile and Health Properties of Milk Fat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26788462%3A_____%2F21%3AN0000022" target="_blank" >RIV/26788462:_____/21:N0000022 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62157124:16270/21:43879194

  • Výsledek na webu

    <a href="https://doi.org/10.3390/ani11061817" target="_blank" >https://doi.org/10.3390/ani11061817</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.3390/ani11061817" target="_blank" >10.3390/ani11061817</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Alternative and Unconventional Feeds in Dairy Diets and Their Effect on Fatty Acid Profile and Health Properties of Milk Fat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Milk fat is an important compound in human nutrition. From a nutritional point of view, the production of milk with a higher content of polyunsaturated fatty acids, especially of those from the n3 group, is desirable because consumption of a diet with a lower n6/n3 ratio is considered to be beneficial for humans. The most effective way to achieve this goal is via dietary manipulations in ruminants. In addition to the feedstuffs commonly used in dairy animal nutrition, there are some alternative or unconventional feedstuffs that are often used for other purposes, e.g., for the reduction of methane production in the rumen. However, such feedstuffs can also alter the fatty acid profile of milk, and thus they can have an impact on the health properties of milk fat.

  • Název v anglickém jazyce

    Alternative and Unconventional Feeds in Dairy Diets and Their Effect on Fatty Acid Profile and Health Properties of Milk Fat

  • Popis výsledku anglicky

    Milk fat is an important compound in human nutrition. From a nutritional point of view, the production of milk with a higher content of polyunsaturated fatty acids, especially of those from the n3 group, is desirable because consumption of a diet with a lower n6/n3 ratio is considered to be beneficial for humans. The most effective way to achieve this goal is via dietary manipulations in ruminants. In addition to the feedstuffs commonly used in dairy animal nutrition, there are some alternative or unconventional feedstuffs that are often used for other purposes, e.g., for the reduction of methane production in the rumen. However, such feedstuffs can also alter the fatty acid profile of milk, and thus they can have an impact on the health properties of milk fat.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Animals

  • ISSN

    2076-2615

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    1817

  • Číslo periodika v rámci svazku

    11(6)

  • Stát vydavatele periodika

    CH - Švýcarská konfederace

  • Počet stran výsledku

    33

  • Strana od-do

    1-33

  • Kód UT WoS článku

    000665382900001

  • EID výsledku v databázi Scopus