Food quality evaluation and quality management in the food industry
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26968631%3A_____%2F16%3AN0000027" target="_blank" >RIV/26968631:_____/16:N0000027 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/70883521:28120/16:63518463
Výsledek na webu
<a href="http://trendy.svse.cz/sborniky_proceedings" target="_blank" >http://trendy.svse.cz/sborniky_proceedings</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Food quality evaluation and quality management in the food industry
Popis výsledku v původním jazyce
A modern concept of quality involves the entire organization with all its activities. Evaluation of food quality doesn’t include just the issue of food safety, but also other factors such as nutritional quality, satisfying the consumer's sensor requirements, freshness etc. To achieve the required quality, it is recommended to implement quality systems contained in ISO 9000, respectively apply systems of excellence such as Total Quality Management (TQM) and HACCP system (Hazard Analysis and Critical Control Points). It is the fulfilment of customer requirements and involvement of all components of an organization to achieve the desired quality. If the quality control of methods of probability theory and mathematical statistics are used, we are talking about the statistical quality control.
Název v anglickém jazyce
Food quality evaluation and quality management in the food industry
Popis výsledku anglicky
A modern concept of quality involves the entire organization with all its activities. Evaluation of food quality doesn’t include just the issue of food safety, but also other factors such as nutritional quality, satisfying the consumer's sensor requirements, freshness etc. To achieve the required quality, it is recommended to implement quality systems contained in ISO 9000, respectively apply systems of excellence such as Total Quality Management (TQM) and HACCP system (Hazard Analysis and Critical Control Points). It is the fulfilment of customer requirements and involvement of all components of an organization to achieve the desired quality. If the quality control of methods of probability theory and mathematical statistics are used, we are talking about the statistical quality control.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
AH - Ekonomie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Nové trendy 2016 – New Trends 2016
ISBN
9788087314852
ISSN
2336-7431
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
10
Strana od-do
381-390
Název nakladatele
Soukromá vysoká škola ekonomická Znojmo, s.r.o.
Místo vydání
Znojmo
Místo konání akce
Znojmo
Datum konání akce
24. 11. 2016
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—