Poloprovoz - Návrh a konstrukce zařízení pro výrobu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F28171985%3A_____%2F21%3AN0000001" target="_blank" >RIV/28171985:_____/21:N0000001 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Poloprovoz - Návrh a konstrukce zařízení pro výrobu
Popis výsledku v původním jazyce
Poloprovoz zahrnuje schéma výrobních prostor, technologický postup výroby a zařízení pro výrobu finálních lyofilizovaných tablet i účinné složky. Pro přípravu účinné složky jsou nezbytné váhy, parní a horkovzdušný sterilizátor, biohazard, inkubátor, inkubátor s třepačkou, fermentor, centrifuga, spektrofotometr, mikroskop, lednice, mrazák. Pro přípravu tablet jsou nezbytná následující zařízení: váhy, magnetická míchačka, dávkovací čerpadlo, blistrovací zařízení a lyofilizátor. Postup zahrnuje přípravu účinné složky (oživení vakcinačních kmenů Bordetella pertussis, pasážování, kultivace na pevných a tekutých půdách, inaktivace teplem a chemicky, promytí a příprava směsné suspenze 3 vakcinačních kmenů v požadovaném poměru a zastoupení sérotypů. Další částí je příprava směsi pomocných látek (matric) pro tablety. Finalizace zahrnuje smíchání připravených matric s účinnou složkou, homogenizaci, rozplnění do blistrů, lyofilizaci a uzavření blistrů.
Název v anglickém jazyce
Pilot plant - Design and construction of production equipment
Popis výsledku anglicky
The pilot plant includes a scheme of production facilities, a technological process of production and equipment for the production of final lyophilized tablets as well as active ingredients. Scales, steam and hot air sterilizer, biohazard, incubator, shaker incubator, fermentor, centrifuge, spectrophotometer, microscope, refrigerator, freezer are necessary for the preparation of the active ingredient. The following equipment is necessary for the preparation of tablets: scales, magnetic stirrer, dosing pump, blister device and lyophilizer. The procedure includes preparation of the active ingredient (revitalization of Bordetella pertussis vaccine strains, passage, cultivation on solid and liquid soils, heat and chemical inactivation, washing and preparation of a mixed suspension of 3 vaccine strains in the required proportions and serotypes. Finalization involves mixing the prepared matrices with the active ingredient, homogenizing, filling into blisters, lyophilizing and sealing the blisters.
Klasifikace
Druh
Z<sub>polop</sub> - Poloprovoz
CEP obor
—
OECD FORD obor
30302 - Epidemiology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/FV40365" target="_blank" >FV40365: Vývoj nové lékové formy pro orální podání vakcín</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
Lyotableta BP-PP
Číselná identifikace
—
Technické parametry
Poloprovoz - Návrh a konstrukce zařízení pro výrobu Poloprovoz zahrnuje výrobní prostory a zařízení pro výrobu finálních lyofilizovaných tablet i účinné složky. Pro přípravu tablet jsou to následující zařízení: váhy, magnetická míchačka, dávkovací čerpadlo, blistrovací zařízení a lyofilizátor. Pro přípravu účinné složky jsou to váhy, parní a horkovzdušný sterilizátor, biohazard, inkubátor, inkubátor s třepačkou, fermentor, centrifuga, spektrofotometr, mikroskop, lednice, mrazák.
Ekonomické parametry
Zvýšení zisku v průběhu 5 let na 17 mil.
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
28171985
Název vlastníka
AUMED, a.s.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
V - Výsledek je využíván vlastníkem
Požadavek na licenční poplatek
—
Adresa www stránky s výsledkem
—