Using electrodialysis in the production process of Lactose and processing mother liquor from the crystalization
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F28676092%3A_____%2F15%3A%230000473" target="_blank" >RIV/28676092:_____/15:#0000473 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Using electrodialysis in the production process of Lactose and processing mother liquor from the crystalization
Popis výsledku v původním jazyce
Electromembrane processes are successful in removing nitrates from wastewater and fluorides from groundwater and for separation of ionic and non-ionic molecules, with large application in food, pharmacy and electroplating industry. In the food industry is widely used in the ED process and the removal of salts in whey and the mother liquor. Whey is obtained as a co-product from the milk industry, consisting mainly of water, proteins, vitamins, minerals and lactose. Whey can be used for producing galactooligosaccharides (GOS), which are naturally occurring probiotics, and the concentrate obtained from NF, depending on whey initial chemical conditions, can be used for this purpose. The whey can also be used for other technological applications. Importantapplications of whey are: utilization for feeding farm animals; use of demineralized WPC in all kinds of human foods, even dietetic or baby-foods, as a protein supplier; fabrication of organic acids, vitamins and volatile flavoring compou
Název v anglickém jazyce
Using electrodialysis in the production process of Lactose and processing mother liquor from the crystalization
Popis výsledku anglicky
Electromembrane processes are successful in removing nitrates from wastewater and fluorides from groundwater and for separation of ionic and non-ionic molecules, with large application in food, pharmacy and electroplating industry. In the food industry is widely used in the ED process and the removal of salts in whey and the mother liquor. Whey is obtained as a co-product from the milk industry, consisting mainly of water, proteins, vitamins, minerals and lactose. Whey can be used for producing galactooligosaccharides (GOS), which are naturally occurring probiotics, and the concentrate obtained from NF, depending on whey initial chemical conditions, can be used for this purpose. The whey can also be used for other technological applications. Importantapplications of whey are: utilization for feeding farm animals; use of demineralized WPC in all kinds of human foods, even dietetic or baby-foods, as a protein supplier; fabrication of organic acids, vitamins and volatile flavoring compou
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
JP - Průmyslové procesy a zpracování
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/LO1418" target="_blank" >LO1418: Progresivní rozvoj Membránového inovačního centra</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Ion transport in organic and inorganic membranes
ISBN
978-5-9906777-0-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
3
Název nakladatele
Kuban State University,
Místo vydání
Krasnodar
Místo konání akce
Sochi
Datum konání akce
25. 6. 2015
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—