Potential of membrane separation processes in cheese whey fractionation and separation
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894679" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43894679 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60461373:22810/12:43894679
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Potential of membrane separation processes in cheese whey fractionation and separation
Popis výsledku v původním jazyce
Whey is the liquid fraction that is drained from the curd during the manufacture of cheese and its composition depends on milk properties and technology used. The dry matter varies between 5.5 and 6.5 %. Lactose represents the largest fraction (70 - 80 %) of the dry matter, followed by proteins (10 %), minerals, non-protein nitrogen compounds, fats, acids and water soluble vitamins (Sukova, 2006). Even if some applications of whey already exist it is still often considered as a waste product of the cheese industry and utilisation of minor whey components represents a big challenge for whey processing nowadays.
Název v anglickém jazyce
Potential of membrane separation processes in cheese whey fractionation and separation
Popis výsledku anglicky
Whey is the liquid fraction that is drained from the curd during the manufacture of cheese and its composition depends on milk properties and technology used. The dry matter varies between 5.5 and 6.5 %. Lactose represents the largest fraction (70 - 80 %) of the dry matter, followed by proteins (10 %), minerals, non-protein nitrogen compounds, fats, acids and water soluble vitamins (Sukova, 2006). Even if some applications of whey already exist it is still often considered as a waste product of the cheese industry and utilisation of minor whey components represents a big challenge for whey processing nowadays.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/FR-TI1%2F470" target="_blank" >FR-TI1/470: *Progresivní technologie zpracování slané syrovátky z výroby sýrů</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
20th International Congress of Chemical and Process Engineering
ISBN
978-80-905035-1-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
11
Strana od-do
1-11
Název nakladatele
Orgit, s.r.o.
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Prague
Datum konání akce
25. 8. 2012
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—