Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Potential of membrane separation processes in cheese whey fractionation and separation

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894679" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43894679 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60461373:22810/12:43894679

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Potential of membrane separation processes in cheese whey fractionation and separation

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Whey is the liquid fraction that is drained from the curd during the manufacture of cheese and its composition depends on milk properties and technology used. The dry matter varies between 5.5 and 6.5 %. Lactose represents the largest fraction (70 - 80 %) of the dry matter, followed by proteins (10 %), minerals, non-protein nitrogen compounds, fats, acids and water soluble vitamins (Sukova, 2006). Even if some applications of whey already exist it is still often considered as a waste product of the cheese industry and utilisation of minor whey components represents a big challenge for whey processing nowadays.

  • Název v anglickém jazyce

    Potential of membrane separation processes in cheese whey fractionation and separation

  • Popis výsledku anglicky

    Whey is the liquid fraction that is drained from the curd during the manufacture of cheese and its composition depends on milk properties and technology used. The dry matter varies between 5.5 and 6.5 %. Lactose represents the largest fraction (70 - 80 %) of the dry matter, followed by proteins (10 %), minerals, non-protein nitrogen compounds, fats, acids and water soluble vitamins (Sukova, 2006). Even if some applications of whey already exist it is still often considered as a waste product of the cheese industry and utilisation of minor whey components represents a big challenge for whey processing nowadays.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/FR-TI1%2F470" target="_blank" >FR-TI1/470: *Progresivní technologie zpracování slané syrovátky z výroby sýrů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    20th International Congress of Chemical and Process Engineering

  • ISBN

    978-80-905035-1-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    1-11

  • Název nakladatele

    Orgit, s.r.o.

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Prague

  • Datum konání akce

    25. 8. 2012

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku