Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Rational processing of whey in the dairy industry. Neutralization of acid whey

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F28676092%3A_____%2F15%3A%230000488" target="_blank" >RIV/28676092:_____/15:#0000488 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Rational processing of whey in the dairy industry. Neutralization of acid whey

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Acid whey is formed as a result of cottage cheese production. It is also called acid for its peculiar taste and consuming features. Acid whey is different from cheese sweet whey in physical-chemical characteristics. It has higher acidity and contains increased number of lactates. Mineral content is different: almost all salts and milk micro-elements are present. Also decalcification occurs and milk precipitate or clot, colloidal calcium goes into whey. Acid whey contains valuable components, but the processing is problematic

  • Název v anglickém jazyce

    Rational processing of whey in the dairy industry. Neutralization of acid whey

  • Popis výsledku anglicky

    Acid whey is formed as a result of cottage cheese production. It is also called acid for its peculiar taste and consuming features. Acid whey is different from cheese sweet whey in physical-chemical characteristics. It has higher acidity and contains increased number of lactates. Mineral content is different: almost all salts and milk micro-elements are present. Also decalcification occurs and milk precipitate or clot, colloidal calcium goes into whey. Acid whey contains valuable components, but the processing is problematic

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    JP - Průmyslové procesy a zpracování

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LO1418" target="_blank" >LO1418: Progresivní rozvoj Membránového inovačního centra</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Recent advances in biotechnology. Actual problems of the dairy case

  • ISBN

    978-5-9296-0793-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    3

  • Název nakladatele

    North-Caucasus Federal University

  • Místo vydání

    Stavropol

  • Místo konání akce

    Stavropol

  • Datum konání akce

    21. 10. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku