Rational processing of whey in the dairy industry. Neutralization of acid whey
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F28676092%3A_____%2F15%3A%230000488" target="_blank" >RIV/28676092:_____/15:#0000488 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Rational processing of whey in the dairy industry. Neutralization of acid whey
Popis výsledku v původním jazyce
Acid whey is formed as a result of cottage cheese production. It is also called acid for its peculiar taste and consuming features. Acid whey is different from cheese sweet whey in physical-chemical characteristics. It has higher acidity and contains increased number of lactates. Mineral content is different: almost all salts and milk micro-elements are present. Also decalcification occurs and milk precipitate or clot, colloidal calcium goes into whey. Acid whey contains valuable components, but the processing is problematic
Název v anglickém jazyce
Rational processing of whey in the dairy industry. Neutralization of acid whey
Popis výsledku anglicky
Acid whey is formed as a result of cottage cheese production. It is also called acid for its peculiar taste and consuming features. Acid whey is different from cheese sweet whey in physical-chemical characteristics. It has higher acidity and contains increased number of lactates. Mineral content is different: almost all salts and milk micro-elements are present. Also decalcification occurs and milk precipitate or clot, colloidal calcium goes into whey. Acid whey contains valuable components, but the processing is problematic
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
JP - Průmyslové procesy a zpracování
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/LO1418" target="_blank" >LO1418: Progresivní rozvoj Membránového inovačního centra</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Recent advances in biotechnology. Actual problems of the dairy case
ISBN
978-5-9296-0793-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
3
Název nakladatele
North-Caucasus Federal University
Místo vydání
Stavropol
Místo konání akce
Stavropol
Datum konání akce
21. 10. 2015
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—