Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Radiační příprava stabilních porcí masa

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F46356088%3A_____%2F04%3A%230000475" target="_blank" >RIV/46356088:_____/04:#0000475 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Shelf-stable food through high dose irradiation

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Irradiation of food with high doses (radappertization) is a way, how to prepare shelf-stable ready-to-eat food. The radappertization process requires that the food be heated at first to an internal temperature of at least 75 °C to inactivate autolytic enzyme. In order to prevent radiation induced changes in sensory properties the food was vacuum packed and irradiated in frozen state at ?30 °C or less to a minimum dose of 35 kGy. Such products have characteristics of fresh food prepared for eating even if they are stored for long time under tropical conditions.

  • Název v anglickém jazyce

    Shelf-stable food through high dose irradiation

  • Popis výsledku anglicky

    Irradiation of food with high doses (radappertization) is a way, how to prepare shelf-stable ready-to-eat food. The radappertization process requires that the food be heated at first to an internal temperature of at least 75 °C to inactivate autolytic enzyme. In order to prevent radiation induced changes in sensory properties the food was vacuum packed and irradiated in frozen state at ?30 °C or less to a minimum dose of 35 kGy. Such products have characteristics of fresh food prepared for eating even if they are stored for long time under tropical conditions.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Radiation Physic and Chemistry

  • ISSN

    0969-806X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    71

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1-2

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    515-518

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus