Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Changes in the antioxidant activity of polyphenols from grape pomace after interaction with UV radiation

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F46747885%3A24410%2F15%3A00002986" target="_blank" >RIV/46747885:24410/15:00002986 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.15240/tul/004/2015-1-008" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.15240/tul/004/2015-1-008</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.15240/tul/004/2015-1-008" target="_blank" >10.15240/tul/004/2015-1-008</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Changes in the antioxidant activity of polyphenols from grape pomace after interaction with UV radiation

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the study was to determine changes in the content of polyphenols and their antioxidant activity after interaction with UV radiation. An aqueous extract of grape pomace was used as a source of the tested polyphenols. Due to the differences between coloured monomeric anthocyanins and polymeric condensed tannins there were tested extracts from the skins and seeds separately. It was shown that despite the light instability of coloured anthocyanins a high content of total polyphenols remained in these solutions, and also their ability to destroy free radicals remained high even after 24 hours of exposure to UV radiation.

  • Název v anglickém jazyce

    Changes in the antioxidant activity of polyphenols from grape pomace after interaction with UV radiation

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the study was to determine changes in the content of polyphenols and their antioxidant activity after interaction with UV radiation. An aqueous extract of grape pomace was used as a source of the tested polyphenols. Due to the differences between coloured monomeric anthocyanins and polymeric condensed tannins there were tested extracts from the skins and seeds separately. It was shown that despite the light instability of coloured anthocyanins a high content of total polyphenols remained in these solutions, and also their ability to destroy free radicals remained high even after 24 hours of exposure to UV radiation.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    ACC Journal

  • ISSN

    1803-9782

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    21

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    70-76

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus