Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Základy zdravé výživy v praxi

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F46747885%3A24510%2F22%3A00010897" target="_blank" >RIV/46747885:24510/22:00010897 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://etul.publi.cz/book/2563-zaklady-zdrave-vyzivy-v-praxi" target="_blank" >https://etul.publi.cz/book/2563-zaklady-zdrave-vyzivy-v-praxi</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Základy zdravé výživy v praxi

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tato publikace je určena pro studenty sportovně-tělovýchovných studijních programů jako podpůrný text při studiu zdravé výživy, kde se seznámí se základy, a to od začátku v nutném definování terminologie, základního přehledu živin a potravin v kontextu zdraví člověka, přes výživu u specifických skupin, až po ukázkové zdravé recepty. Cílem této publikace není počítání kalorií, ale prioritně umět převést teorii o výživě do řeči jídla, orientovat se v nabídce potravin na trhu a doporučit konkrétní kroky v úpravě jídelníčku různých věkových skupin.

  • Název v anglickém jazyce

    Basics of healthy nutrition in practice

  • Popis výsledku anglicky

    This publication is intended for students of sports and physical education study programs as a supporting text in the study of healthy nutrition, where they will learn the basics, from the beginning in the necessary definition of terminology, a basic overview of nutrients and food in the context of human health, through nutrition for specific groups, to sample healthy recipes. The aim of this publication is not to count calories, but primarily to be able to translate the theory of nutrition into the language of food, to navigate the range of food on the market and to recommend specific steps in adjusting the menu of different age groups.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    30308 - Nutrition, Dietetics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    O - Projekt operacniho programu

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů