Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vaculová, K., Erban, V.: A Complex of Hulless Barley Grain Fractions with Milk Starters for Food Additives Development. Proceedings of the 8th International Barley Genetics Symposium, 22-27. October 2000, Adelaide, Australia, vol.II, Contr.papers:300-303

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F46904841%3A_____%2F01%3A90805_2" target="_blank" >RIV/46904841:_____/01:90805_2 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Vaculová, K., Erban, V.: A Complex of Hulless Barley Grain Fractions with Milk Starters for Food Additives Development. Proceedings of the 8th International Barley Genetics Symposium, 22-27. October 2000, Adelaide, Australia, vol.II, Contr.papers:300-303

  • Popis výsledku v původním jazyce

    New perspectives for growing and processing hulless barley grain for human consumption in the Czech Republic result also from maximum use effectiveness of its lower field production. Based on the knowledge of reducing effect of food dietary fibre and milk starter cultures on the content of bile acids, resulting in reduction of the level of blood serum cholesterol, new bactocereal food additives has been developed. The own newly developed hulless barley lines and introduced varieties of spring barley with a genetically determined higher dietary fibre content (particularly beta-glucans) and milk starters exhibiting optimum properties as regards resistance to bile acids, pH shock and ability to grow at low pH were used. The complex that comprises solublefibre isolated from barley bran and selected bacterial cultures was tested in standard food products. In the presented poster the variability and relationships among different barley materials, their agronomic, grain and individual millin

  • Název v anglickém jazyce

    Vaculová, K., Erban, V.: A Complex of Hulless Barley Grain Fractions with Milk Starters for Food Additives Development. Proceedings of the 8th International Barley Genetics Symposium, 22-27. October 2000, Adelaide, Australia, vol.II, Contr.papers:300-303

  • Popis výsledku anglicky

    New perspectives for growing and processing hulless barley grain for human consumption in the Czech Republic result also from maximum use effectiveness of its lower field production. Based on the knowledge of reducing effect of food dietary fibre and milk starter cultures on the content of bile acids, resulting in reduction of the level of blood serum cholesterol, new bactocereal food additives has been developed. The own newly developed hulless barley lines and introduced varieties of spring barley with a genetically determined higher dietary fibre content (particularly beta-glucans) and milk starters exhibiting optimum properties as regards resistance to bile acids, pH shock and ability to grow at low pH were used. The complex that comprises solublefibre isolated from barley bran and selected bacterial cultures was tested in standard food products. In the presented poster the variability and relationships among different barley materials, their agronomic, grain and individual millin

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GE - Šlechtění rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EP9080" target="_blank" >EP9080: Tvorba genotypů ozimého a jarního ječmene klasickými a biotechnologickými postupy pro různé směry technologického využití.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Barley Genetics VIII, Proceedings of the 8th International Barley Genetics Symposium

  • ISBN

    0-086396-680-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    300-302

  • Název nakladatele

    Susan Logue

  • Místo vydání

    Adelaide, South Australia

  • Místo konání akce

    Adelaide University, Department of Plant Science

  • Datum konání akce

    22. 11. 2000

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku