Vaculová, K., Erban, V.: A Complex of Hulless Barley Grain Fractions with Milk Starters for Food Additives Development. Proceedings of the 8th International Barley Genetics Symposium, 22-27. October 2000, Adelaide, Australia, vol.II, Contr.papers:300-303
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F46904841%3A_____%2F01%3A90805_2" target="_blank" >RIV/46904841:_____/01:90805_2 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Vaculová, K., Erban, V.: A Complex of Hulless Barley Grain Fractions with Milk Starters for Food Additives Development. Proceedings of the 8th International Barley Genetics Symposium, 22-27. October 2000, Adelaide, Australia, vol.II, Contr.papers:300-303
Popis výsledku v původním jazyce
New perspectives for growing and processing hulless barley grain for human consumption in the Czech Republic result also from maximum use effectiveness of its lower field production. Based on the knowledge of reducing effect of food dietary fibre and milk starter cultures on the content of bile acids, resulting in reduction of the level of blood serum cholesterol, new bactocereal food additives has been developed. The own newly developed hulless barley lines and introduced varieties of spring barley with a genetically determined higher dietary fibre content (particularly beta-glucans) and milk starters exhibiting optimum properties as regards resistance to bile acids, pH shock and ability to grow at low pH were used. The complex that comprises solublefibre isolated from barley bran and selected bacterial cultures was tested in standard food products. In the presented poster the variability and relationships among different barley materials, their agronomic, grain and individual millin
Název v anglickém jazyce
Vaculová, K., Erban, V.: A Complex of Hulless Barley Grain Fractions with Milk Starters for Food Additives Development. Proceedings of the 8th International Barley Genetics Symposium, 22-27. October 2000, Adelaide, Australia, vol.II, Contr.papers:300-303
Popis výsledku anglicky
New perspectives for growing and processing hulless barley grain for human consumption in the Czech Republic result also from maximum use effectiveness of its lower field production. Based on the knowledge of reducing effect of food dietary fibre and milk starter cultures on the content of bile acids, resulting in reduction of the level of blood serum cholesterol, new bactocereal food additives has been developed. The own newly developed hulless barley lines and introduced varieties of spring barley with a genetically determined higher dietary fibre content (particularly beta-glucans) and milk starters exhibiting optimum properties as regards resistance to bile acids, pH shock and ability to grow at low pH were used. The complex that comprises solublefibre isolated from barley bran and selected bacterial cultures was tested in standard food products. In the presented poster the variability and relationships among different barley materials, their agronomic, grain and individual millin
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GE - Šlechtění rostlin
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EP9080" target="_blank" >EP9080: Tvorba genotypů ozimého a jarního ječmene klasickými a biotechnologickými postupy pro různé směry technologického využití.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Barley Genetics VIII, Proceedings of the 8th International Barley Genetics Symposium
ISBN
0-086396-680-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
300-302
Název nakladatele
Susan Logue
Místo vydání
Adelaide, South Australia
Místo konání akce
Adelaide University, Department of Plant Science
Datum konání akce
22. 11. 2000
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—