Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Výskyt bakterií rodu Bacillus v syrovém, pasterovaném a UHT mléku.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F01%3A%230000019" target="_blank" >RIV/49608851:_____/01:#0000019 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Výskyt bakterií rodu Bacillus v syrovém, pasterovaném a UHT mléku.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byly identifikovány izolované druhy rodu Bacillus bylo v syrovém mléce. Nejčetnější zastoupení měl B. licheniformis (68,1%) a B. cereus (21,1%), dále B. pumilus (2,9%), B. lentus (2,9%), B. subtilis (1,5%), B. weihenstephanensis (1,0%), ostatní (2,5%). Podobně v pasterovaném mléce i UHT mléku měl B. licheniformis 100%tní zastoupení, B. cereus 37,5% a B. subtilis 12,5%.

  • Název v anglickém jazyce

    Occurrence of bacteria genus Bacillus in raw milk, pasteurized milk and UHT milk.

  • Popis výsledku anglicky

    There were identified the izolated species genus Bacillus in raw milk. The frequently occurrence was confirmed for B. licheniformis (68,1%) and B. cereus (21,1%), then B. pumilus (2,9%), B. lentus (2,9%), B. subtilis (1,5%), B. weihenstephanensis (1,0%),others (2,5%). The similar results were found in pasteurized and UHT milk: B. licheniformis 100%, B. cereus 37,5% and B. subtilis (12,5%).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EP9058" target="_blank" >EP9058: Potravní patogeny rodu Bacillus v mléce, metoda odhadu a redukce jejich průniku do potravního řetězce.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Náš chov

  • ISSN

    0027-8068

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    LXI

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    16-17

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus