Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hodnocení kvality mléka z hlediska zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku, vztahy s vybranými mléčnými ukazateli.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F06%3A8P005983" target="_blank" >RIV/49608851:_____/06:8P005983 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/49608851:_____/06:#0000042

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Hodnocení kvality mléka z hlediska zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku, vztahy s vybranými mléčnými ukazateli.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Příspěvek s původní prací zaměřenou na problematiku mastných kyselin v mléce. V průběhu zimní a letní sezóny bylo odebráno 16 bazénových vzorků mléka z osmi geneticky a výživářsky rozdílných chovů českého strakatého a holštýnského skotu. Aplikací fyzikálně-chemických metod byly vzorky charakterizovány celkem 37 mléčnými parametry a 27 daty o skladbě mastných kyselin. Regresní analýzou byly nalezeny některé zajímavé vztahy mezi obsahem mastných kyselin (FAs) a běžnými i specifickými mléčnými ukazateli.

  • Název v anglickém jazyce

    An evaluation of the milk quality in terms of fatty acids distribution in milk fat, relationships between selected milk indicators examination

  • Popis výsledku anglicky

    The contribution with original paper, which is focused on problem of milk fatty acids. There were 16 bulk samples of milk prepared from eight genetically and nutritionally different herds of Czech Pied Cattle and Holstein Cattle during winter and summerseason. There were 37 milk indicators and 27 data concerning fatty acids composition characterized in samples by means of physical-chemical methods. Some interesting relations between the content of fatty acids (FAs) and common, as well as specific milkindicators were found by means of regression analysis

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1B44036" target="_blank" >1B44036: Zvýšení spotřeby mléka poznáním vlivů měnících se prvovýrobních technologických faktorů a zdravotních ukazatelů stád krav na nutriční kvalitu a biologickou hodnotu syrového kravského mléka jako potravinářské suroviny</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Agroregion 2006 - Zvyšování konkurenceschopnosti v zemědělství, Sekce 1: Zdraví a kvalita produkce zvířat - základ konkurenceschopnosti

  • ISBN

    80-7040-869-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    113-116

  • Název nakladatele

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Místo konání akce

    České Budějovice

  • Datum konání akce

    24. 8. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku