Hodnocení kvality mléka z hlediska zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku, vztahy s vybranými mléčnými ukazateli.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F06%3A8P005983" target="_blank" >RIV/49608851:_____/06:8P005983 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/49608851:_____/06:#0000042
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Hodnocení kvality mléka z hlediska zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku, vztahy s vybranými mléčnými ukazateli.
Popis výsledku v původním jazyce
Příspěvek s původní prací zaměřenou na problematiku mastných kyselin v mléce. V průběhu zimní a letní sezóny bylo odebráno 16 bazénových vzorků mléka z osmi geneticky a výživářsky rozdílných chovů českého strakatého a holštýnského skotu. Aplikací fyzikálně-chemických metod byly vzorky charakterizovány celkem 37 mléčnými parametry a 27 daty o skladbě mastných kyselin. Regresní analýzou byly nalezeny některé zajímavé vztahy mezi obsahem mastných kyselin (FAs) a běžnými i specifickými mléčnými ukazateli.
Název v anglickém jazyce
An evaluation of the milk quality in terms of fatty acids distribution in milk fat, relationships between selected milk indicators examination
Popis výsledku anglicky
The contribution with original paper, which is focused on problem of milk fatty acids. There were 16 bulk samples of milk prepared from eight genetically and nutritionally different herds of Czech Pied Cattle and Holstein Cattle during winter and summerseason. There were 37 milk indicators and 27 data concerning fatty acids composition characterized in samples by means of physical-chemical methods. Some interesting relations between the content of fatty acids (FAs) and common, as well as specific milkindicators were found by means of regression analysis
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1B44036" target="_blank" >1B44036: Zvýšení spotřeby mléka poznáním vlivů měnících se prvovýrobních technologických faktorů a zdravotních ukazatelů stád krav na nutriční kvalitu a biologickou hodnotu syrového kravského mléka jako potravinářské suroviny</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Agroregion 2006 - Zvyšování konkurenceschopnosti v zemědělství, Sekce 1: Zdraví a kvalita produkce zvířat - základ konkurenceschopnosti
ISBN
80-7040-869-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
113-116
Název nakladatele
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta
Místo vydání
České Budějovice
Místo konání akce
České Budějovice
Datum konání akce
24. 8. 2006
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—