Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Srovnání zastoupení mastných kyselin v mléce českého strakatého a holštýnského skotu.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F05%3A00006180" target="_blank" >RIV/60076658:12220/05:00006180 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Comparison of fatty acids composition of milk fat of Czech Pied cattle and Holstein cattle.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Differences of milk fat composition from two main milked breeds in the Czech Republic, Czech Pied cattle and Holstein cattle, were observed in two uniform groups, each containing eight cows during May 2003. The groups were stabled together and received the same daily diet. Fatty acids were determined in mean milk samples from the individual cows as their methyl esters using a gas chromatography procedure. The groups of the fatty acids, namely saturated (SAFAs), monounsaturated (MUFAs) and polyunsaturated (PUFAs) ones, were observed together with the individual acids. There was found that milk fat of Czech Pied cattle contained significantly less SAFAs than fat of Holstein cows (60.78 and 63.62 % of total acids; P < 0.05). Determined mean MUFAs contents(27.64 and 25.76 %) and total levels (34.31 and 32.11 %) of the all unsaturated acids (MUFAs and PUFAs) were insignificantly elevated in milk fat of Czech Pied cattle. Contents of the most of the individual fatty acids did not differ con

  • Název v anglickém jazyce

    Comparison of fatty acids composition of milk fat of Czech Pied cattle and Holstein cattle.

  • Popis výsledku anglicky

    Differences of milk fat composition from two main milked breeds in the Czech Republic, Czech Pied cattle and Holstein cattle, were observed in two uniform groups, each containing eight cows during May 2003. The groups were stabled together and received the same daily diet. Fatty acids were determined in mean milk samples from the individual cows as their methyl esters using a gas chromatography procedure. The groups of the fatty acids, namely saturated (SAFAs), monounsaturated (MUFAs) and polyunsaturated (PUFAs) ones, were observed together with the individual acids. There was found that milk fat of Czech Pied cattle contained significantly less SAFAs than fat of Holstein cows (60.78 and 63.62 % of total acids; P < 0.05). Determined mean MUFAs contents(27.64 and 25.76 %) and total levels (34.31 and 32.11 %) of the all unsaturated acids (MUFAs and PUFAs) were insignificantly elevated in milk fat of Czech Pied cattle. Contents of the most of the individual fatty acids did not differ con

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Animal Science : Živočišná výroba

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    50

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    122-128

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus