Variabilita zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F04%3A00005612" target="_blank" >RIV/60076658:12220/04:00005612 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Variabilita zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku
Popis výsledku v původním jazyce
Vzorky mléka byly odebrány od 12 dojnic českého strakatého plemene krmených stejnou krmnou dávkou a ustájených ve vazné stáji, stanovení matných kyselin bylo provedeno metodou plynové chromatografie. Celkem bylo stanoveno 26 mastných kyselin, průměrné zastoupení se pohybovalo v rozmezí 0,1 % (C20:2) až 32 % (C16:0). Celkové množství nasycených mastných kyselin bylo 61 %, mononenasycených 27,9 % a polynenasycených 6,4 %.
Název v anglickém jazyce
Fatty acids composition of milk fat.
Popis výsledku anglicky
Fatty acids from samples of raw milk 12 dairy cows of Czech Pied cattle on the same daily diet were analysed as their methyl esthers using a gas chromatography procedure. There was found that milk fat of Czech Pied cattle contained 26 different fatty acids. Determined mean contents of individual fatty acids were 0,1 % (C20:2) - 32 % (C16:0). Contents of SAFA were 61 %, MUFA 27,9 % and PUFA 6,4 %.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník souhrnů sdělení "31. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin."
ISBN
80-7157-753-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
19
Název nakladatele
MZLU Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
1. 1. 2004
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—