Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Variabilita zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F04%3A00005612" target="_blank" >RIV/60076658:12220/04:00005612 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Variabilita zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Vzorky mléka byly odebrány od 12 dojnic českého strakatého plemene krmených stejnou krmnou dávkou a ustájených ve vazné stáji, stanovení matných kyselin bylo provedeno metodou plynové chromatografie. Celkem bylo stanoveno 26 mastných kyselin, průměrné zastoupení se pohybovalo v rozmezí 0,1 % (C20:2) až 32 % (C16:0). Celkové množství nasycených mastných kyselin bylo 61 %, mononenasycených 27,9 % a polynenasycených 6,4 %.

  • Název v anglickém jazyce

    Fatty acids composition of milk fat.

  • Popis výsledku anglicky

    Fatty acids from samples of raw milk 12 dairy cows of Czech Pied cattle on the same daily diet were analysed as their methyl esthers using a gas chromatography procedure. There was found that milk fat of Czech Pied cattle contained 26 different fatty acids. Determined mean contents of individual fatty acids were 0,1 % (C20:2) - 32 % (C16:0). Contents of SAFA were 61 %, MUFA 27,9 % and PUFA 6,4 %.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník souhrnů sdělení "31. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin."

  • ISBN

    80-7157-753-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    19

  • Název nakladatele

    MZLU Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    1. 1. 2004

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku