Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kvalita zrna obilnin z pohledu výživy přežvýkavců

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F07%3A8P005104" target="_blank" >RIV/49608851:_____/07:8P005104 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Cereal grain quality from viewpoint of ruminant feeding

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Grain of the selected cultivars of the main cereal species (spring barley, winter barley, winter wheat and winter triticale), tested in the official trials for A List of Recommended Cultivars in 2002- 2004 was evaluated from viewpoint of potential quality for ruminant feeding using ?in vitro? methods (on Daisy II Incubator, Ankom firm - as the degradability in grain dry matter after cultivation with amylase in % and on Vitrogest instrument, Research Institute for Cattle Breeding Rapotín - as the volumeof produced gases after sample cultivation at the defined volume of a cultivating medium in ml.g-1), analyses of chemical composition (N-substances, starch, fat, fibre, no fibre carbohydrate, organic matter, ash, minerals - P, K, Ca, Mg, beta-glucans inbarley- all in g.kg-1), some technological parameters (wet gluten in % and gluten index in wheat) and grain hardness (PSI in %). Grain nutritional quality, tested by ?in vitro? methods, revealed that the course of nutrient degradation usi

  • Název v anglickém jazyce

    Cereal grain quality from viewpoint of ruminant feeding

  • Popis výsledku anglicky

    Grain of the selected cultivars of the main cereal species (spring barley, winter barley, winter wheat and winter triticale), tested in the official trials for A List of Recommended Cultivars in 2002- 2004 was evaluated from viewpoint of potential quality for ruminant feeding using ?in vitro? methods (on Daisy II Incubator, Ankom firm - as the degradability in grain dry matter after cultivation with amylase in % and on Vitrogest instrument, Research Institute for Cattle Breeding Rapotín - as the volumeof produced gases after sample cultivation at the defined volume of a cultivating medium in ml.g-1), analyses of chemical composition (N-substances, starch, fat, fibre, no fibre carbohydrate, organic matter, ash, minerals - P, K, Ca, Mg, beta-glucans inbarley- all in g.kg-1), some technological parameters (wet gluten in % and gluten index in wheat) and grain hardness (PSI in %). Grain nutritional quality, tested by ?in vitro? methods, revealed that the course of nutrient degradation usi

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF3133" target="_blank" >QF3133: Výzkum výživné hodnoty zrna rozdílných druhů a typů obilovin pro intenzivní krmné technologie vysokoprodukčních přežvýkavců.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Výživa dojnic a kvalita mléka (ekologické, zdravotní a hygienické faktory kvality a bezpečnosti mléka jako suroviny a poraviny)

  • ISBN

    80-903142-8-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    96-104

  • Název nakladatele

    Výzkumný ústav pro chov skotu, s.r.o.

  • Místo vydání

    Rapotín

  • Místo konání akce

    Pohořelice

  • Datum konání akce

    23. 3. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku