Kvalita zrna obilnin z pohledu výživy přežvýkavců
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F07%3A8P005104" target="_blank" >RIV/49608851:_____/07:8P005104 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Cereal grain quality from viewpoint of ruminant feeding
Popis výsledku v původním jazyce
Grain of the selected cultivars of the main cereal species (spring barley, winter barley, winter wheat and winter triticale), tested in the official trials for A List of Recommended Cultivars in 2002- 2004 was evaluated from viewpoint of potential quality for ruminant feeding using ?in vitro? methods (on Daisy II Incubator, Ankom firm - as the degradability in grain dry matter after cultivation with amylase in % and on Vitrogest instrument, Research Institute for Cattle Breeding Rapotín - as the volumeof produced gases after sample cultivation at the defined volume of a cultivating medium in ml.g-1), analyses of chemical composition (N-substances, starch, fat, fibre, no fibre carbohydrate, organic matter, ash, minerals - P, K, Ca, Mg, beta-glucans inbarley- all in g.kg-1), some technological parameters (wet gluten in % and gluten index in wheat) and grain hardness (PSI in %). Grain nutritional quality, tested by ?in vitro? methods, revealed that the course of nutrient degradation usi
Název v anglickém jazyce
Cereal grain quality from viewpoint of ruminant feeding
Popis výsledku anglicky
Grain of the selected cultivars of the main cereal species (spring barley, winter barley, winter wheat and winter triticale), tested in the official trials for A List of Recommended Cultivars in 2002- 2004 was evaluated from viewpoint of potential quality for ruminant feeding using ?in vitro? methods (on Daisy II Incubator, Ankom firm - as the degradability in grain dry matter after cultivation with amylase in % and on Vitrogest instrument, Research Institute for Cattle Breeding Rapotín - as the volumeof produced gases after sample cultivation at the defined volume of a cultivating medium in ml.g-1), analyses of chemical composition (N-substances, starch, fat, fibre, no fibre carbohydrate, organic matter, ash, minerals - P, K, Ca, Mg, beta-glucans inbarley- all in g.kg-1), some technological parameters (wet gluten in % and gluten index in wheat) and grain hardness (PSI in %). Grain nutritional quality, tested by ?in vitro? methods, revealed that the course of nutrient degradation usi
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QF3133" target="_blank" >QF3133: Výzkum výživné hodnoty zrna rozdílných druhů a typů obilovin pro intenzivní krmné technologie vysokoprodukčních přežvýkavců.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Výživa dojnic a kvalita mléka (ekologické, zdravotní a hygienické faktory kvality a bezpečnosti mléka jako suroviny a poraviny)
ISBN
80-903142-8-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
96-104
Název nakladatele
Výzkumný ústav pro chov skotu, s.r.o.
Místo vydání
Rapotín
Místo konání akce
Pohořelice
Datum konání akce
23. 3. 2007
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—