Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Výskyt Bacillus cereus a Bacillus licheniformis při výrobě jogurtů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F07%3A8P005624" target="_blank" >RIV/49608851:_____/07:8P005624 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/49608851:_____/06:#0000049

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Bacillus cereus and Bacillus licheniformis occurrence in the yoghurt processing

  • Popis výsledku v původním jazyce

    We have investigated Bacillus cereus and Bacillus licheniformis occurrence in raw milk, pasteurized milk and final products (yoghurts) during year 2006. Raw milk was coming from individual milk samples (n=107 dairy cows) and from bulk tank milk samples (n=16 farms). B. cereus and B. licheniformis occurrence was detected always from raw milk, pasteurized milk to final products. There were analyzed 123 batches of milk. Yoghurts were produced under our laboratory conditions and for production was used commercial thermophilic yoghurt culture YC-180?YO-Flex. From results was evident that B. cereus and B. licheniformis occurrence was mostly negative for observed series of samples (63.4% and 56.9%). Positive series of samples were confirmed in 12 (9.8%) casesand 27 (22%) cases for B. cereus and B. licheniformis respectively.

  • Název v anglickém jazyce

    Bacillus cereus and Bacillus licheniformis occurrence in the yoghurt processing

  • Popis výsledku anglicky

    We have investigated Bacillus cereus and Bacillus licheniformis occurrence in raw milk, pasteurized milk and final products (yoghurts) during year 2006. Raw milk was coming from individual milk samples (n=107 dairy cows) and from bulk tank milk samples (n=16 farms). B. cereus and B. licheniformis occurrence was detected always from raw milk, pasteurized milk to final products. There were analyzed 123 batches of milk. Yoghurts were produced under our laboratory conditions and for production was used commercial thermophilic yoghurt culture YC-180?YO-Flex. From results was evident that B. cereus and B. licheniformis occurrence was mostly negative for observed series of samples (63.4% and 56.9%). Positive series of samples were confirmed in 12 (9.8%) casesand 27 (22%) cases for B. cereus and B. licheniformis respectively.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF4004" target="_blank" >QF4004: Vývoj metody pro určení původu kontaminace finálních mléčných výrobků potravními patogeny</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Dairy cows nutrition and milk quality (ecological, health and hygienic factors of quality and safety of milk as raw material and foodstuff)

  • ISBN

    80-903142-8-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    126-129

  • Název nakladatele

    Výzkumný ústav pro chov skotu, s.r.o.

  • Místo vydání

    Rapotín

  • Místo konání akce

    Pohořelice

  • Datum konání akce

    23. 3. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku