Posuzování JUT býků a volů metodou SEUROP a kvality jejich masa metodami WB a TPA
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F07%3A8P008461" target="_blank" >RIV/49608851:_____/07:8P008461 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Posuzování JUT býků a volů metodou SEUROP a kvality jejich masa metodami WB a TPA
Popis výsledku v původním jazyce
v Práci je vyhodnocována vliv klasifikace SEUROP systému na kvalita masa metodou WB a TPA.
Název v anglickém jazyce
Compararison of carcass characteristics by SEUROP and textural properities by WB and TPA steer and bulls.
Popis výsledku anglicky
20 crossbreed young (10 bulls & 10 steers) progenies of Galloway, Blonded'Aquitaine, Charolais and the three-breed crossbred bulls at the parental and Czech Pied at the maternal position, were fed on the same diet. Likewise, all rearing conditions remained constant. The mean age at castration was 122.6 d. There were found no significant differences in live weight gain or slaughter weight between bulls and steers. As concerned to the SEUROP, we found significant differences in the information betweenbulls and steers (3.60 = U - U-; 3.00 = R, respectively). According to the fat contend, bulls and steers belonged to the class 2. Cooking loss, beef tenderness, in terms of Warner-Bratzler shear force values, and maximum stress by TPAcompression test have been investigated. The values of the three parameters were determined after 2,8,15,22, or 29 d of ageing of the meat samples at 2-4 °C and after cooking 1 hour at 70 °C (the internal temperature). Values of CL,WBSF, TPA were higher for
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QF4005" target="_blank" >QF4005: Optimalizace šlechtitelského programu v chovu Českého strakatého skotu v podhorských a horských oblastech se zaměřením na maximální spotřebu objemných krmiv z TTP a zdravotní parametry zvířat</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Bezpečnosť a kontrola potravín II.diel
ISBN
80-8069-682-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
330-333
Název nakladatele
Slovenská polnohospodárska univerzita v Nitre
Místo vydání
Nitra
Místo konání akce
Nitra
Datum konání akce
28. 3. 2007
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—