Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Posuzování JUT býků a volů metodou SEUROP a kvality jejich masa metodami WB a TPA

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F07%3A8P008461" target="_blank" >RIV/49608851:_____/07:8P008461 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Posuzování JUT býků a volů metodou SEUROP a kvality jejich masa metodami WB a TPA

  • Popis výsledku v původním jazyce

    v Práci je vyhodnocována vliv klasifikace SEUROP systému na kvalita masa metodou WB a TPA.

  • Název v anglickém jazyce

    Compararison of carcass characteristics by SEUROP and textural properities by WB and TPA steer and bulls.

  • Popis výsledku anglicky

    20 crossbreed young (10 bulls &amp; 10 steers) progenies of Galloway, Blonded'Aquitaine, Charolais and the three-breed crossbred bulls at the parental and Czech Pied at the maternal position, were fed on the same diet. Likewise, all rearing conditions remained constant. The mean age at castration was 122.6 d. There were found no significant differences in live weight gain or slaughter weight between bulls and steers. As concerned to the SEUROP, we found significant differences in the information betweenbulls and steers (3.60 = U - U-; 3.00 = R, respectively). According to the fat contend, bulls and steers belonged to the class 2. Cooking loss, beef tenderness, in terms of Warner-Bratzler shear force values, and maximum stress by TPAcompression test have been investigated. The values of the three parameters were determined after 2,8,15,22, or 29 d of ageing of the meat samples at 2-4 °C and after cooking 1 hour at 70 °C (the internal temperature). Values of CL,WBSF, TPA were higher for

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF4005" target="_blank" >QF4005: Optimalizace šlechtitelského programu v chovu Českého strakatého skotu v podhorských a horských oblastech se zaměřením na maximální spotřebu objemných krmiv z TTP a zdravotní parametry zvířat</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Bezpečnosť a kontrola potravín II.diel

  • ISBN

    80-8069-682-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    330-333

  • Název nakladatele

    Slovenská polnohospodárska univerzita v Nitre

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Nitra

  • Datum konání akce

    28. 3. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku