Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Postupy a výsledky hygienické kvality mléka krav a malých přežvýkavců

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F09%3A%230000348" target="_blank" >RIV/49608851:_____/09:#0000348 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Postupy a výsledky hygienické kvality mléka krav a malých přežvýkavců

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Práce se zabývá některými vybranými srovnáními hygienických postupů zajištění kvality mléka u krav, koz a ovcí. Také zmiňuje srovnání některých výsledků hygienických ukazatelů a jejich vztahů ke složení mléka u krav, koz a ovcí. Zmiňovanými ukazateli kvality mléka jsou zejména počet somatických buněk, celkový počet mikroorganismů, psychrotrofní mikroorganismy, sporuláty a výskyt patogenů včetně jejich citlivosti vůči vybraným antibiotikům u ovcí a koz. In: Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků VI., Mendelova univerzita v Brně, 2009. ISBN 978-80-7375-300-9.

  • Název v anglickém jazyce

    Procedures and results of milk hygiene quality of cows and small ruminants

  • Popis výsledku anglicky

    Paper is aimed at some chosen comparisons of hygienic procedures for assurance of milk quality in cows, goats and ewes. Comparison of some results of hygiene indicators and their relationships to cow, goat and ewe milk composition is also mentioned. Theintroduced milk quality indicators are especially somatic cell count, total count of bacteria, psychrothropic bacteria, sporulates and pathogen occurrence including their resistance against choosen antibiotica in sheep and goats. In: Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků VI., Mendelova univerzita v Brně, 2009. ISBN 978-80-7375-300-9.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů