Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Biogenic amines produced by E.coli strains in raw milk and cheeses identified by PCR methods

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49608851%3A_____%2F10%3A%230000406" target="_blank" >RIV/49608851:_____/10:#0000406 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Biogenic amines produced by E.coli strains in raw milk and cheeses identified by PCR methods

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In this study, the presence of ornithine, tyrosine, histidine, lysine and glutamate decarboxylase genes were investigated in pathogenic E. coli strains using newly established and published PCR methods. The aim was to find a high-throughput tool for identifying the presence of the related biogenic amines: putrescine, tyramine, histamine, cadaverine and gamma-aminobutyric acid (GABA) in gram negative bacteria. The alignment of the multiple sequences and analysis of conserved sequences in the studied genes was carried out using ClustalW and BLAST programs, the primers were designed with the Primer3 software. 26 E. coli strains isolated from raw cow, sheep and goat bulk milk samples and cheeses obtained from 6 farms and 7 companies were evaluated. 81 % strains were positive for ornithine, 70 % for tyrosine, 96 % for glutamate decarboxylase PCR test, 23 % samples were positive for histidine and 54 % for lysine decarboxylase test.

  • Název v anglickém jazyce

    Biogenic amines produced by E.coli strains in raw milk and cheeses identified by PCR methods

  • Popis výsledku anglicky

    In this study, the presence of ornithine, tyrosine, histidine, lysine and glutamate decarboxylase genes were investigated in pathogenic E. coli strains using newly established and published PCR methods. The aim was to find a high-throughput tool for identifying the presence of the related biogenic amines: putrescine, tyramine, histamine, cadaverine and gamma-aminobutyric acid (GABA) in gram negative bacteria. The alignment of the multiple sequences and analysis of conserved sequences in the studied genes was carried out using ClustalW and BLAST programs, the primers were designed with the Primer3 software. 26 E. coli strains isolated from raw cow, sheep and goat bulk milk samples and cheeses obtained from 6 farms and 7 companies were evaluated. 81 % strains were positive for ornithine, 70 % for tyrosine, 96 % for glutamate decarboxylase PCR test, 23 % samples were positive for histidine and 54 % for lysine decarboxylase test.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    EB - Genetika a molekulární biologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů