Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Myths innutrition

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F49777513%3A23420%2F18%3A43954494" target="_blank" >RIV/49777513:23420/18:43954494 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://munispace.muni.cz/library/catalog/book/1145" target="_blank" >https://munispace.muni.cz/library/catalog/book/1145</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Myths innutrition

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Background: A false irrational judgement based self-delusion created on subjective feelings of an individual or by a mechanical accepting of baseless information is considered as a myth. Selected myths refer to the following groups of food: fat, milk and dairy products, meat and meat products, fruit and vegetables, cereal. Objective(s): Get the answer to the question: Do the respondents understand the selected statements about nutrition as true or not? Method(s): Questionnaire of own construction. Results: Among the statements that respondents believe to be true include: milk fills up with mucus, milk from a shop is thinned by water, milk “directly from a cow” is healthier, present-day yoghurt is not real yoghurt, processed cheese contains cheap margarine, meat is full of antibiotics and growth hormones, meat is full of antibiotics and growth hormones, raw chicken meat contains less fat than pork, spinach contains a lot more iron than other green vegetable, brad made of leavening (without yeast and other substances) is valuable nowadays. Conclusions: The results of the questionnaire survey are in line with people´s long-term views on food and nutrition.

  • Název v anglickém jazyce

    Myths innutrition

  • Popis výsledku anglicky

    Background: A false irrational judgement based self-delusion created on subjective feelings of an individual or by a mechanical accepting of baseless information is considered as a myth. Selected myths refer to the following groups of food: fat, milk and dairy products, meat and meat products, fruit and vegetables, cereal. Objective(s): Get the answer to the question: Do the respondents understand the selected statements about nutrition as true or not? Method(s): Questionnaire of own construction. Results: Among the statements that respondents believe to be true include: milk fills up with mucus, milk from a shop is thinned by water, milk “directly from a cow” is healthier, present-day yoghurt is not real yoghurt, processed cheese contains cheap margarine, meat is full of antibiotics and growth hormones, meat is full of antibiotics and growth hormones, raw chicken meat contains less fat than pork, spinach contains a lot more iron than other green vegetable, brad made of leavening (without yeast and other substances) is valuable nowadays. Conclusions: The results of the questionnaire survey are in line with people´s long-term views on food and nutrition.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50301 - Education, general; including training, pedagogy, didactics [and education systems]

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Life in Health 2018: Research and practice : proceedings of the international conference

  • ISBN

    978-80-210-9178-8

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    126-132

  • Název nakladatele

    Masarykova univerzita

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    6. 9. 2018

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku