Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Biogenic amine content of sauerkraut

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F01%3A00002858" target="_blank" >RIV/60076658:12220/01:00002858 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Biogenic amine content of sauerkraut

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In a survey of 121 commercial and household-preparation sauerkraut mean 174, 146 and 50 mg/kb were observed for tyramine, putrescine and cadavetine, respectively but very wide variations ocurred, Histamine levels exceeded 10 mg/kg in only 19% of samples.Contents of tryptamine, spermidine and spermine were low. No significant correlations were observed between chemical quality parameters and amine content. Similar biogenic amine levels were found in sauerkraut prepared under conditions in four laborat ory experiments. Tyramine contens increased significantly (P<0.01) with storage time up to 12 months. Significant regression (P<0,01) was observed between the sum of tyramine + putrescine + cadaverine + speermidine and ammonia contens. Thurs, tyraminweseems to be the most important of the observed amines in relation to hygiene.

  • Název v anglickém jazyce

    Biogenic amine content of sauerkraut

  • Popis výsledku anglicky

    In a survey of 121 commercial and household-preparation sauerkraut mean 174, 146 and 50 mg/kb were observed for tyramine, putrescine and cadavetine, respectively but very wide variations ocurred, Histamine levels exceeded 10 mg/kg in only 19% of samples.Contents of tryptamine, spermidine and spermine were low. No significant correlations were observed between chemical quality parameters and amine content. Similar biogenic amine levels were found in sauerkraut prepared under conditions in four laborat ory experiments. Tyramine contens increased significantly (P<0.01) with storage time up to 12 months. Significant regression (P<0,01) was observed between the sum of tyramine + putrescine + cadaverine + speermidine and ammonia contens. Thurs, tyraminweseems to be the most important of the observed amines in relation to hygiene.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/OC%20917.10" target="_blank" >OC 917.10: Biologicky aktivní aminy v poživatinách</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Biogenically active amines in food. Polyamines and tumor growth biologically active amines in food procesing and amines produced by bacteria. Luxembourg, Off. for Offic. Publ. Eur. Commun.

  • ISSN

    92-894-1630-0

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    5

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    LU - Lucemburské velkovévodství

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    113-118

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus