Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Concentration of seven biogenic amines in sauerkraut.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F99%3A00000069" target="_blank" >RIV/60076658:12220/99:00000069 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Concentration of seven biogenic amines in sauerkraut.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Biogenic amines were determined in 121 sauerkraut samples. Mean concentrations were 174, 146 and 50 mg/kg for tyramine, putrescine and cadaverine, respectively with wide variations. The concentrations of histamine, tryptamine, spermidine and spermine were low. No significant correlations were observed between sauerkraut quality parameters and amine concentrations. From the nutritional point of view, high tyramine levels should be taken under consideration.

  • Název v anglickém jazyce

    Concentration of seven biogenic amines in sauerkraut.

  • Popis výsledku anglicky

    Biogenic amines were determined in 121 sauerkraut samples. Mean concentrations were 174, 146 and 50 mg/kg for tyramine, putrescine and cadaverine, respectively with wide variations. The concentrations of histamine, tryptamine, spermidine and spermine were low. No significant correlations were observed between sauerkraut quality parameters and amine concentrations. From the nutritional point of view, high tyramine levels should be taken under consideration.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    1999

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Food chemistry

  • ISSN

    0308-8146

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    67

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus