Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Biogenic amines in sauerkraut.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F01%3A00002859" target="_blank" >RIV/60076658:12220/01:00002859 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Biogenic amines in sauerkraut.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Occurrence of seven biogenic amines was determined in 121 sauerkraut samples. Tyramine was found to be the most important amine, while histamine levels were low. Levels of the amines can be lowered by inoculating of cabbage with some strains of Lactobacillus plantarum or commercial preparative Microsil.

  • Název v anglickém jazyce

    Biogenic amines in sauerkraut.

  • Popis výsledku anglicky

    Occurrence of seven biogenic amines was determined in 121 sauerkraut samples. Tyramine was found to be the most important amine, while histamine levels were low. Levels of the amines can be lowered by inoculating of cabbage with some strains of Lactobacillus plantarum or commercial preparative Microsil.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/OC%20917.10" target="_blank" >OC 917.10: Biologicky aktivní aminy v poživatinách</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Biologically-active phytochemicals in food. Royal Soc. Chem., Cambridge.

  • ISSN

    0-85404-806-5

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    1

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    217-220

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus