Biogenic amines in sauerkraut.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F01%3A00002859" target="_blank" >RIV/60076658:12220/01:00002859 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Biogenic amines in sauerkraut.
Popis výsledku v původním jazyce
Occurrence of seven biogenic amines was determined in 121 sauerkraut samples. Tyramine was found to be the most important amine, while histamine levels were low. Levels of the amines can be lowered by inoculating of cabbage with some strains of Lactobacillus plantarum or commercial preparative Microsil.
Název v anglickém jazyce
Biogenic amines in sauerkraut.
Popis výsledku anglicky
Occurrence of seven biogenic amines was determined in 121 sauerkraut samples. Tyramine was found to be the most important amine, while histamine levels were low. Levels of the amines can be lowered by inoculating of cabbage with some strains of Lactobacillus plantarum or commercial preparative Microsil.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CE - Biochemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/OC%20917.10" target="_blank" >OC 917.10: Biologicky aktivní aminy v poživatinách</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2001
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Biologically-active phytochemicals in food. Royal Soc. Chem., Cambridge.
ISSN
0-85404-806-5
e-ISSN
—
Svazek periodika
1
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
217-220
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—