Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Senzorické posouzení konzumních mlék v závislosti na režimu jejich tepelného ošetření a době trvanlivosti.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F03%3A00004890" target="_blank" >RIV/60076658:12220/03:00004890 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Senzorické posouzení konzumních mlék v závislosti na režimu jejich tepelného ošetření a době trvanlivosti.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    31 posuzovatelů ve věku 20 - 23 let posuzovalo párovým porovnávacím testem vzorky konzumního mléka tepelně ošetřeného běžnou pasterací ("čerstvé" mléko) a systémy vysoké pasterace (UHT a ESL mléko). Při určování preferencí mezi mlékem s prodlouženou trvanlivostí (ESL) a mlékem trvanlivým (UHT) dalo přednost mléku s prodlouženou trvanlivostí 17 a trvanlivému mléku jen 14 posuzovatelů. Při určování preferencí mezi "čerstvým" a trvanlivým mlékem dávalo přednost trvanlivému mléku 18 spotřebitelů. Statisticky významné rozdíly nebyly prokázány.

  • Název v anglickém jazyce

    Sensory evaluation of market milk with different heat treatment and shelf life.

  • Popis výsledku anglicky

    Paired comparison test proved that out of 31 consumers (aged 20 - 23), 18 consumers preffered "UHT milk" to "fresh milk", whereas 14 consumers preffered "UHT milk" to milk with prolonged shelf life - "ESL milk". Results were not statistically significant.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Aktuální problémy šlechtění, chovu, zdraví a produkce skotu: sborník

  • ISBN

    80-85645-47-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    191

  • Název nakladatele

    Scientific Pedagogical Publishing, České Budějovice

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Místo konání akce

    České Budějovice

  • Datum konání akce

    1. 1. 2003

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku