Stanovení Bacillus cereus v mlékárenských výrobcích impedanční metodou.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F02%3A00006845" target="_blank" >RIV/60461373:22330/02:00006845 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Stanovení Bacillus cereus v mlékárenských výrobcích impedanční metodou.
Popis výsledku v původním jazyce
Klasické plotnové metody stanovení B. cereus jsou časově náročné a pracné. Rychleji lze stanovení provést impedanční metodou, kterou lze stanovit B. cereus v mléce a ve smetaně s přídavkem glukosy. Pro kvantitativní stanovení těchto bakterií je vhodnějšímédium 001A vzhledem k menším směrodatným odchylkám měření a vyššímu korelačnímu koeficientu. Pro detekci přítomnosti B. cereus je vhodnější přímé stanovení v mléce nebo smetaně, protože vzorek není třeba ředit.
Název v anglickém jazyce
Estimation of Bacillus cereus in dairy products by impedance method.
Popis výsledku anglicky
Standard plate count method for estimation of B. cereus is time consuming and laborious. Impedance method enables quick estimation in milk and in cream with glucose addition. Medium 001A is more suitable for quantitative determination, it gives higher accuracy and better correlation coefficient . Milk is preffered for qualitative detection of presence of B. cereus.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2002
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Doktorandské spisy IV
ISBN
80-7305-434-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
111-116
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
1. 1. 2002
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—