Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv podmínek dojení na hygienickou kvalitu mléka

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F05%3A00006066" target="_blank" >RIV/60076658:12220/05:00006066 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Influence of milking conditions on hygienic quality of milk

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this work was to evaluate the influence of two milking technologies (milking parlour = group I; milking on the standing with pipeline milking machines = group II) on total bacteria count (TBC) and somatic cell count (SCC) in bulk milk samplesobserved in six farms. In 2004 total 249 samples were TBC tested by means of direct bacteria counting method using Bactoscan device, 218 samples were SCC tested by means of fluoro-opto elektronic method using Fossomatic device. Average TBC values in farms of group I ranged from 7.86 x 103 to 10.86 x 103 CFU/ml and in farms of group II ranged from 9.78 x 103 to 34.99 x 103 CFU/ml. Except one farm there proved to be statistically highly significant difference (P< 0.01) in TBC factor between group I and II. Considering SCC in group I there were average values ranging from 225.20 x 103 to 323.44 x 103/ml and in group II values ranging from 331.14 x 103 to 335.94 x 103/ml. The influence of milking technology on SCC values was not proved. How

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of milking conditions on hygienic quality of milk

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this work was to evaluate the influence of two milking technologies (milking parlour = group I; milking on the standing with pipeline milking machines = group II) on total bacteria count (TBC) and somatic cell count (SCC) in bulk milk samplesobserved in six farms. In 2004 total 249 samples were TBC tested by means of direct bacteria counting method using Bactoscan device, 218 samples were SCC tested by means of fluoro-opto elektronic method using Fossomatic device. Average TBC values in farms of group I ranged from 7.86 x 103 to 10.86 x 103 CFU/ml and in farms of group II ranged from 9.78 x 103 to 34.99 x 103 CFU/ml. Except one farm there proved to be statistically highly significant difference (P< 0.01) in TBC factor between group I and II. Considering SCC in group I there were average values ranging from 225.20 x 103 to 323.44 x 103/ml and in group II values ranging from 331.14 x 103 to 335.94 x 103/ml. The influence of milking technology on SCC values was not proved. How

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Collection of Scientific Papers, Faculty of Agriculture in České Budějovice : Series for Animal Sciences

  • ISSN

    1212-558X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    22

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    67-76

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus