Zjištění výživné hodnoty různě konzervovaných upravených kukuřičných siláží
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F06%3A00007179" target="_blank" >RIV/60076658:12220/06:00007179 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Zjištění výživné hodnoty různě konzervovaných upravených kukuřičných siláží
Popis výsledku v původním jazyce
We observed, that the sillage additives had the positive influence on the quality of ensiled feed and the ensilling process. We observed, that the sillage additives had the positive influence on the quality of ensiled feed and the ensilling process. Thepositive influence in the quallity clasification of ensilling maize feed was seeing. We found associations between the fermentation class and fibre content (r=0,1), between total class and acetic acid (r=0,55), between total class and fibre content (r=0,48) (significant class p<0,05). The optimum of fibre content in maize silages is 210 g per kg of dry matter of sillages. Use of biological additives led to reduction of NDF content with conservation of energy NEL in dry matter.
Název v anglickém jazyce
The nutrition evaluation of different maise hybrids prepared with chosen technology and addition of conservations minerals
Popis výsledku anglicky
We observed, that the sillage additives had the positive influence on the quality of ensiled feed and the ensilling process. We found associations between the fermentation class and fibre content (r=0,1), between total class and acetic acid (r=0,55), between total class and fibre content (r=0,48) (significant class p<0,05). The optimum of fibre content in maize silages is 210 g per kg of dry matter of sillages. Use of biological additives led to reduction of NDF content with conservation of energy NEL in dry matter.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Biotechnology 2006, České Budějovice 15th-16th February 2006 [CD-ROM]
ISBN
80-85645-53-X
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
74-77
Název nakladatele
Scientific Pedagogical Publishing
Místo vydání
České Budějovice
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—