Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Zjištění výživné hodnoty různě konzervovaných upravených kukuřičných siláží

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F06%3A00007179" target="_blank" >RIV/60076658:12220/06:00007179 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Zjištění výživné hodnoty různě konzervovaných upravených kukuřičných siláží

  • Popis výsledku v původním jazyce

    We observed, that the sillage additives had the positive influence on the quality of ensiled feed and the ensilling process. We observed, that the sillage additives had the positive influence on the quality of ensiled feed and the ensilling process. Thepositive influence in the quallity clasification of ensilling maize feed was seeing. We found associations between the fermentation class and fibre content (r=0,1), between total class and acetic acid (r=0,55), between total class and fibre content (r=0,48) (significant class p<0,05). The optimum of fibre content in maize silages is 210 g per kg of dry matter of sillages. Use of biological additives led to reduction of NDF content with conservation of energy NEL in dry matter.

  • Název v anglickém jazyce

    The nutrition evaluation of different maise hybrids prepared with chosen technology and addition of conservations minerals

  • Popis výsledku anglicky

    We observed, that the sillage additives had the positive influence on the quality of ensiled feed and the ensilling process. We found associations between the fermentation class and fibre content (r=0,1), between total class and acetic acid (r=0,55), between total class and fibre content (r=0,48) (significant class p<0,05). The optimum of fibre content in maize silages is 210 g per kg of dry matter of sillages. Use of biological additives led to reduction of NDF content with conservation of energy NEL in dry matter.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Biotechnology 2006, České Budějovice 15th-16th February 2006 [CD-ROM]

  • ISBN

    80-85645-53-X

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    74-77

  • Název nakladatele

    Scientific Pedagogical Publishing

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku