Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mléko jako potravní zdroj jódu, selenu, zinku a manganu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F06%3A00007267" target="_blank" >RIV/60076658:12220/06:00007267 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60076658:12220/06:E0005291 RIV/00027162:_____/06:E0005291 RIV/00027162:_____/06:#0000030

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Milk as a food source of iodine, molybdenum, selenium, zinc and manganese

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Average iodine concentration in milk was 380.0+/-306.0 &#956;g I.l-1, the variation range 4.3 to 1471 &#956;g I.l-1 in respective farms reflects differences in iodine saturation of cows Average molybdenum content 35.0+/-6.6 &#956;g Mo.l-1 milk, variationrange 16.5 to 78.0 and median 34.2 reflect a standard level of Mo metabolism in dairy cows. Average selenium content 35.0+/-6.6 &#956;g Mo.l-1, variation range 4.1-24.5 &#956;g Se.l-1 do not reach the optimum levels. It is related to the selenium deficient regions in the Czech Republic and updates the need of continuous global Se supplementation of dairy cow diets with utilizable Se preparations. Zinc content is characterized by average value 4660+/-590.0 &#956;g Zn.l-1, variation range 2070-5920 &#956;g Zn.l-1 and average manganese content 20.4+/-19.2 &#956;g Mn.l-1, variation range 5.0-65.7 &#956;g Mn.l-1.

  • Název v anglickém jazyce

    Milk as a food source of iodine, molybdenum, selenium, zinc and manganese

  • Popis výsledku anglicky

    Average iodine concentration in milk was 380.0+/-306.0 &#956;g I.l-1, the variation range 4.3 to 1471 &#956;g I.l-1 in respective farms reflects differences in iodine saturation of cows Average molybdenum content 35.0+/-6.6 &#956;g Mo.l-1 milk, variationrange 16.5 to 78.0 and median 34.2 reflect a standard level of Mo metabolism in dairy cows. Average selenium content 35.0+/-6.6 &#956;g Mo.l-1, variation range 4.1-24.5 &#956;g Se.l-1 do not reach the optimum levels. It is related to the selenium deficient regions in the Czech Republic and updates the need of continuous global Se supplementation of dairy cow diets with utilizable Se preparations. Zinc content is characterized by average value 4660+/-590.0 &#956;g Zn.l-1, variation range 2070-5920 &#956;g Zn.l-1 and average manganese content 20.4+/-19.2 &#956;g Mn.l-1, variation range 5.0-65.7 &#956;g Mn.l-1.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1B44013" target="_blank" >1B44013: Regulace obsahu jódu v potravinách živočišného původu.</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    International Symposium on Trace Elements in the Food Chain : Procs. Trace elements in the food chain, 25.-27.5.2006

  • ISBN

    963 7067 132

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    467-471

  • Název nakladatele

    Hungarian Academy of Sciences

  • Místo vydání

    Budapest

  • Místo konání akce

    Budapest

  • Datum konání akce

    1. 1. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku