Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Heřmanová V., Bárta J., Diviš J. (2006): Izolace bílkovin brambor z odpadní vody brambor: tepelná koagulace versus precipitace pomocí nízkomolekulárních činidel. In Škarka, J. (ed.). Sborník přednášek 3, Odpadové fórum 2006, konané v Milovech, ve dnech

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F06%3AE0005217" target="_blank" >RIV/60076658:12220/06:E0005217 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Heřmanová V., Bárta J., Diviš J. (2006): Izolace bílkovin brambor z odpadní vody brambor: tepelná koagulace versus precipitace pomocí nízkomolekulárních činidel. In Škarka, J. (ed.). Sborník přednášek 3, Odpadové fórum 2006, konané v Milovech, ve dnech

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Prezentovaná práce se zabývá rozdílným vlivem tepelné koagulace a precipitace etanolem a FeCl3 na množství a rozpustnost proteinu izolovaného z hlízové vody brambor. Při použití tepelné koagulace byla výtěžnost izolovaného proteinu 80,34% z celkového proteinu. Při použití etanolu byla zaznamenána výtěžnost 76,67% a při použití FeCl3 73,32% z celkového proteinu. Rozpustnot bílkovinných precipitátů vzniklých za použití etanolu a FeCl3 byla ovšem vysoká a dosahavala téměř 85% z izolovaného proteinu, zatímco v případě tepelného koagulátu byla zaznamenána rozpustnost 8,04%.

  • Název v anglickém jazyce

    Isolation of tuber proteins from potato fruit juice: heat coagualtion versus precipitation with low-molecular additives.

  • Popis výsledku anglicky

    The contribution deal in defference effect of heat coagulation versus etanol and FeCl3 precipitation on the precipitation yield and resolubility of precipitated potato proteins. The use of heat coagulation resulted in the high yield of precipitated protein, 80,34 % of the total protein. The use of low-molecular-weight aditives ethanol and FeCl3 lead to the yield of 76,67 % res. 73,32% of the total protein, but the resolubility of the ethanol and FeCl3 precipitates was high - almost 85% from the precipitated protein, while the resolubility of the heat coagulate was 8,04%.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF4030" target="_blank" >QF4030: Izolace bílkovin brambor z odpadu při výrobě škrobu a sledování vlivu agroekologických faktorů na jejich kvantitativní a kvalitativní variabilitu.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník přednášek Sborník přednášek 3, Odpadové fórum 2006, konané v Milovech, ve dnech 26. -27. 4. 2006.

  • ISBN

    80-02-01792-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    3266-3271

  • Název nakladatele

    PCHE - PetroCHemEng, Ing. Jaromír Škarka, CSc.

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Milovy

  • Datum konání akce

    26. 4. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku