Heřmanová V., Bárta J., Diviš J. (2006): Izolace bílkovin brambor z odpadní vody brambor: tepelná koagulace versus precipitace pomocí nízkomolekulárních činidel. In Škarka, J. (ed.). Sborník přednášek 3, Odpadové fórum 2006, konané v Milovech, ve dnech
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F06%3AE0005217" target="_blank" >RIV/60076658:12220/06:E0005217 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Heřmanová V., Bárta J., Diviš J. (2006): Izolace bílkovin brambor z odpadní vody brambor: tepelná koagulace versus precipitace pomocí nízkomolekulárních činidel. In Škarka, J. (ed.). Sborník přednášek 3, Odpadové fórum 2006, konané v Milovech, ve dnech
Popis výsledku v původním jazyce
Prezentovaná práce se zabývá rozdílným vlivem tepelné koagulace a precipitace etanolem a FeCl3 na množství a rozpustnost proteinu izolovaného z hlízové vody brambor. Při použití tepelné koagulace byla výtěžnost izolovaného proteinu 80,34% z celkového proteinu. Při použití etanolu byla zaznamenána výtěžnost 76,67% a při použití FeCl3 73,32% z celkového proteinu. Rozpustnot bílkovinných precipitátů vzniklých za použití etanolu a FeCl3 byla ovšem vysoká a dosahavala téměř 85% z izolovaného proteinu, zatímco v případě tepelného koagulátu byla zaznamenána rozpustnost 8,04%.
Název v anglickém jazyce
Isolation of tuber proteins from potato fruit juice: heat coagualtion versus precipitation with low-molecular additives.
Popis výsledku anglicky
The contribution deal in defference effect of heat coagulation versus etanol and FeCl3 precipitation on the precipitation yield and resolubility of precipitated potato proteins. The use of heat coagulation resulted in the high yield of precipitated protein, 80,34 % of the total protein. The use of low-molecular-weight aditives ethanol and FeCl3 lead to the yield of 76,67 % res. 73,32% of the total protein, but the resolubility of the ethanol and FeCl3 precipitates was high - almost 85% from the precipitated protein, while the resolubility of the heat coagulate was 8,04%.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QF4030" target="_blank" >QF4030: Izolace bílkovin brambor z odpadu při výrobě škrobu a sledování vlivu agroekologických faktorů na jejich kvantitativní a kvalitativní variabilitu.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník přednášek Sborník přednášek 3, Odpadové fórum 2006, konané v Milovech, ve dnech 26. -27. 4. 2006.
ISBN
80-02-01792-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
3266-3271
Název nakladatele
PCHE - PetroCHemEng, Ing. Jaromír Škarka, CSc.
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Milovy
Datum konání akce
26. 4. 2006
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—