Stanovení obsahu bílkovin v sušině hlíz brambor pomocí vybraných fotometrických technik
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F08%3A00012515" target="_blank" >RIV/60076658:12220/08:00012515 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Stanovení obsahu bílkovin v sušině hlíz brambor pomocí vybraných fotometrických technik
Popis výsledku v původním jazyce
V uplatněné metodice byl popsán přesný pracovní postup stanovení čistých bílkovin v sušině hlíz brambor pomocí bicinchoninové kyseliny (tzv. metoda BCA). Metodika je určena pro zpracovatele brambor na škrob, neboť vzhledem k předpokládané izolaci bílkovin z hlízové vody, jenž vzniká jako vedlejší produkt při zpracování brambor, byl Českým škrobárenským svazem vysloven požadavek na znalost obsahu čistých bílkovin ve vstupní surovině.
Název v anglickém jazyce
Determination of protein content in dry matter of potato tubers using photometric techniques
Popis výsledku anglicky
The method described the precise working process for analysis of pure proteins content in dry matter of potato tubers with using bicinchoninic acid (BCA protein assay). The method was primarily optimized for using in starch manufactures because off the expected isolation of potato tuber proteins from potato fruit juice that is the waste product of potato processing in starch industry. That is why Czech Starch Industry Association required quick and precise method for analysis content of pure proteins indry matter of potato tubers.
Klasifikace
Druh
N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem
CEP obor
CE - Biochemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QF4030" target="_blank" >QF4030: Izolace bílkovin brambor z odpadu při výrobě škrobu a sledování vlivu agroekologických faktorů na jejich kvantitativní a kvalitativní variabilitu.</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
metodika BCA analýzy
Číslo předpisu
—
Technické parametry
41752/2007-15010
Ekonomické parametry
využití hlíz brambor jako bílkovinného zdroje
Označení certifikačního orgánu
MZe ČR
Datum certifikace
—
Způsoby využití výsledku
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů