Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Interaction of genotypes of GH, Pit-1, CAPN1 genes and its influence on shear force of grilled beef in Czech Fleckvieh bulls during the period of maturation

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F09%3A00010753" target="_blank" >RIV/60076658:12220/09:00010753 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/26788462:_____/09:#0000265

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Interaction of genotypes of GH, Pit-1, CAPN1 genes and its influence on shear force of grilled beef in Czech Fleckvieh bulls during the period of maturation

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was a screening evaluation of the interaction of genotypes of growth hormone, Pit-1 and calapin genes on the shear force of grilled beef during the 28-days period of maturation. data were collected from 115 samples of meat from Czech Fleckvieh bulls slaughtered between 519 and 722 day old. The bulls came from the same herd with the same fattening and the same herd conditions. The samples were taken in uniform section MLLT (8th rib and further). The analyses were carried out on thesamples: 1st, 14th and 28th days following slaughter. Storage temperatures were between 2-4°C. The samples (widht 2.5 cm) were ready for analysis after 7 minutes of grilling at a temperature of 180°C using contact grill APEXA. After draining (5 minutes)10 samples with the same weight and measurement (5x1.2 cm) were cut for each meat sample and studied using the Warner-Bratzler analysis (shear force). From all genotype interactions the shear force during the maturation period was lowest

  • Název v anglickém jazyce

    Interaction of genotypes of GH, Pit-1, CAPN1 genes and its influence on shear force of grilled beef in Czech Fleckvieh bulls during the period of maturation

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was a screening evaluation of the interaction of genotypes of growth hormone, Pit-1 and calapin genes on the shear force of grilled beef during the 28-days period of maturation. data were collected from 115 samples of meat from Czech Fleckvieh bulls slaughtered between 519 and 722 day old. The bulls came from the same herd with the same fattening and the same herd conditions. The samples were taken in uniform section MLLT (8th rib and further). The analyses were carried out on thesamples: 1st, 14th and 28th days following slaughter. Storage temperatures were between 2-4°C. The samples (widht 2.5 cm) were ready for analysis after 7 minutes of grilling at a temperature of 180°C using contact grill APEXA. After draining (5 minutes)10 samples with the same weight and measurement (5x1.2 cm) were cut for each meat sample and studied using the Warner-Bratzler analysis (shear force). From all genotype interactions the shear force during the maturation period was lowest

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GI - Šlechtění a plemenářství hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/2B08037" target="_blank" >2B08037: Biotechnologické metody pro inovace hodnocení zpracovatelské a spotřebitelské kvality hovězího masa jako potravinového zdroje živočišných proteinů</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výzkum v chovu skotu

  • ISSN

    0139-7265

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2009

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus