Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Ovocný krém určený jako bílkovinná funkční potravina pro dietu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F09%3A00010846" target="_blank" >RIV/60076658:12220/09:00010846 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Ovocný krém určený jako bílkovinná funkční potravina pro dietu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Ovocný krém, určený jako bílkovinná funkční potravina pro dietu, je tvořen směsí sestávající z 10 až 20 % hmotnostních ovocné složky, 25 až 35 % hmotnostních mléčného koprecipitátu tvořeného společně sraženými bílkovinami mléka, tj. kaseinem a sérovými bílkovinami, 17 až 23 % hmotnostních obilné moučky z obalových vrstev s obsahem b-glukanů, 10 až 20 % hmotnostních živého jogurtu z kravského mléka a zbytek do 100 % hmotnostních tvoří vodný roztok ovesného b-glukanu, voda, aroma, barvivo a kyselina citronová. Ve výhodném provedení ovocného krému je obilná moučka tvořena ovesnou moučkou z obalových vrstev ovesných zrn s obsahem b-glukanů, která je pro doplnění vlákniny s obsahem b-glukanů nejvhodnější, ale v jiných provedeních může být nahrazena jemně mletou ječnou moučkou z endospermu ječných zrn. Výhodou ovocného krému je zejména, že při vysoké koncentraci nejkvalitnějších živočišných bílkovin z mléka má i velmi vysoký obsah b-glukanů snižujících cholesterol, krevní cukr a využití živi

  • Název v anglickém jazyce

    Fruit cream, designated as a protein functional food for diet

  • Popis výsledku anglicky

    Fruit cream, designated as a protein functional food for diet, consists of 10 to 20 % mass of fruit component, 25 to 35 % mass milk coprecipitate formed jointly by precipitated milk proteins, i.e. casein and serum proteins, 17 to 23 % mass of cereal mealfrom coating layers with b-glucan content, 10 to 20 % mass of living yogurt from cow milk and the remainder to 100 % mass forms water solution of b-glucans, water, aroma, dyestuff and citric acid. In the advantageous design of fruit cream, cereals mealconsists of oats meal from coating layers of oats grains, with b-glucan content, which is for supplement of fiber with b-glucan content most suitable, but in other versions can be replaced by smooth barley meal from endosperm of barley grains. The advantage of fruit cream is particularly that the high concentration of the highest quality animal protein from milk has also a very high content of b-glucans, that decrease cholesterol, blood sugar and utilization of nutrients, especially fats

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    CZ 20001 U1

  • Vydavatel

  • Název vydavatele

  • Místo vydání

  • Stát vydání

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta, České Budějovice

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence