Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Bílkovinná funkční potravina pro dietu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F09%3A00010847" target="_blank" >RIV/60076658:12220/09:00010847 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Bílkovinná funkční potravina pro dietu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Bílkovinná funkční potravina pro dietu zahrnuje knedlíčky z těsta obsahujícího 5 hmotnostních dílů mléčného koprecipitátu tvořeného společně sraženými bílkovinami kravského mléka, tj. kaseinem a sérovými bílkovinami s 25 až 30 % sušiny, dále 4 hmotnostnídíly ječno-ovesné mouky tvořené 23 až 25 % hmotnostních inaktivované ovesné mouky z ovesných otrub a svrchní části endospermu z bezpluchých genotypů ovsa a 75 až 77 % ječné mouky z rozemletých ječných krup z potravinářského ječmene, dále 0,4 hmotnostních dílů vanilkového pudinkového prášku, 1 hmotnostní díl vaječné mixáže žloutků a bílků, a dále obsahuje kypřící prášek do pečiva. Knedlíčky jsou určeny ke konzumaci společně s ovocnou omáčkou, která je slazena necukerným sladidlem a v této kombinaci představují bílkovinnou potravinu využívající kvalitní živočišné bílkoviny a dále b-glukany a arabinoxylany, které působí jako antinutriční faktor. Potravina je funkční, tedy prospěšná pro lidské zdraví a zároveň chutná.

  • Název v anglickém jazyce

    Protein functional food for diet

  • Popis výsledku anglicky

    Protein functional food for diet includes small dumplings from dough containing 5 mass portions of milk coprecipitate consisting of jointly precipitated protein of cow milk, i.e. casein and serum proteins with 25 to 35 % dry matter, also 4 mass portionsof barley-oat meal consisting of 23 to 25 % mass of inactivated oatmeal from oat bran and surface part of endosperm from glumeless genotypes of oats and 75 to 77 % barley meal from peeled food barley, also 0.4 % mass portions of vanilla pudding powder, 1mass portion of yolk and white egg mixing, and also it contains baking powder. Dumplings are intended to be eaten together with fruit sauce, which is sweetened with a non-sugar sweetener, and in this combination they present a protein food using high quality animal proteins and also b-glucans and arabinoxylans, which act as an antinutritional factor. The food is functional, thus beneficial to human health and tasty.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    CZ 20030 U1

  • Vydavatel

  • Název vydavatele

  • Místo vydání

  • Stát vydání

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta, České Budějovice

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence